Ibričić srušio Olimpiju, Leko ponovo strijelac za Aluminij

Bh. fudbaleri odlični u Sloveniji

Ibričić srušio Olimpiju, Leko ponovo strijelac za Aluminij

Bh. internacionalci Senijad Ibričić i Nikola Leko nastavili su pružati odlične partije u 1. ligi Slovenije.

U sklopu 20. kola Ibričić je s Domžalama gostovao na Stožicama kod Olimpije, a u meču protiv lidera tamošnjeg šampionata na kraju su, iznenađujuće, slavili s minimalnih 1:0.

Jedini gol na meču viđen je u drugom poluvremenu, tačnije u 53. minuti, a postigao ga je upravo nekadašnji reprezentativac BiH koji mrežu domaćih zatresao s bijele tačke.

Prava golijada je viđena u meču između Lekinog Aluminija i Triglava iz Kranja. Domaći su u Kidričevu slavili s visokih - 8:1.

Već u prvom poluvremenu Aluminij je riješio pitanje pobjednika. Odmah u sedmoj minuti 'crvenima' je prednost donio Klepač, da bi potom golovima u 15. i 21. minuti na 3:0 povisio mladi Leko.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Na tome Aluminij nije stao, šest minuta prije odlaska na odmor četvrti gol za ovaj tim postiče Vrbanec za velikih 4:0 na poluvremenu. U drugom dijelu viđena su još tri pogotka, dva u mreži Triglava i jedan u mreži Aluminija za konačnih 8:1.

Aluminij u ovoj sezoni predstavlja pravi hit u slovenačkom prvenstvu, trenutno su na visokom trećem mjestu iza Olimpije i Maribora, dok su Ibričićeve Domžale na šestoj poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi