Ibričić zabio, Hajduk slavio

HNL, 22. kolo

Ibričić zabio, Hajduk slavio

Adnan Beganović

U okviru 22. kola hrvatske fudbalske lige odigrano je sedam utakmica, a Hajduk je golovima Vukušića i našeg reprezentativca Senijada Ibričića sa 2:0 na Poljudu svladao Varteks iz Varaždina.

Popularni Krojači napadima Hajduka odoljevali su do 42. minute susreta, a onda je nakon sjajnog prodora i ubačaja Sharbinija splitsku momčad u vodstvo doveo Vukušić. Pogodak za konačnih 2:0 postigao je naš reprezentativac Senijad Ibričić. Igrala se 55. minuta, Rubil je po desnoj strani dobro prošao, zavrnuo prizemno loptu na nekih 10 metara od gola Varteksa, a Ibričić je bio neumoljiv.



Prvoplasirani Dinamo na Maksimniru nije imao problema sa Interom iz Zaprešića. Modri su slavili sa 3:1. Dva pogotka za izabranike Krune Jurčića postigao je Mario Mandžukić, dok se jednom u listu strijelaca upisao Badelj, a jedini pogodak za Inter postigao je Jonjić u 88. minuti susreta.

Osijek je na gostovanju kod Istre došao do nova tri boda. Osječani su slavili sa 3:1. Pogotke za Osijek su postigli Sorsa, Pusić i Jugović, dok je počasni pogodak za Istru postigao Asim Šehić u sudijskoj nadoknadi vremena.

Šibenik na Šubičevcu nije uspio svladati Lokomotivu. Nakon 90 minuta igre golova nije bilo, a igra obje momčadi bila je ispod prvoligaškog prosjeka.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.