Ibričiću 86 minuta, Bešiktašu prvi poraz u sezoni

Turska Super liga, 7. kolo

Ibričiću 86 minuta, Bešiktašu prvi poraz u sezoni

Edmir Škorić

Bivši bh. reprezentativac Senijad Ibričić odigrao je 86 minuta u pobjedi Erciyesspora nad Bešiktašom (3:2).

Lider prvenstva zaustavljen je u sedmom kolu na gostovanju kod Erciyesspora. Iako su gosti iz Istanbula bili veliki favoriti, nisu uspjeli da slave, pa ni pored čnjenice da su u 85. minuti vodili 2:1.

Nakon nule u prvom dijelu, Boye u devetoj minuti nastavka zabija za 1:0. Tore je u 67. minuti isključen kod Bešiktaša, no samo tri minute kasnije Frei zabija za poravnanje. Isti igrač u 85. minuti postiže gol za preokret.

Edinho je u 86. minuti zamijenio Ibričića, a samo tri minute kasnije postiže gol za izjednačenje. Slavlje domaćih upotpunio je gol Alikilica u 90. minuti.

Bešiktaš i pored poraza, prvog u sezoni, ostaje lider sa 14 bodova, dok je Erciyesspor na 14. mjestu sa sedam bodova.

Super liga, 7. kolo:
Erciyesspor - Bešiktaš 3:2 (Boye 54, Edinho 89, Alkilic 90/ Frei 70, 85)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.