Ibričiću 90 minuta u teškom porazu Erciyesspora

Težak poraz Erciyesspora

Ibričiću 90 minuta u teškom porazu Erciyesspora

Midhat Šljivak

Fudbaleri Erciyesspora teško su poraženi (5:0) u susretu 30. kola turske Superlige na svom terenu od ekipe Trabzonspora.

Tim za kojeg nastupa naš reprezentativac Senijad Ibričić, nije imao šanse protiv raspoloženog gostujućeg tima, koji je na kraju uvjerlljivo stigao do tri boda.

Već nakon prvog poluvremena Trabzonspor je završio posao. Paulo je u petoj minuti donio vodstvo gostima od 1:0, da bi potom Erdogan s dva gola u 28. i 39. minuti susreta povećao prednost na 3:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku se mreža domaćeg tima zatresla još dva puta. Rezultat na 4:0 povećao je Adin pogotkom u 62. minuti susreta. Konačnih 5:0 postavio je Aydogdu u 90. minuti susreta.

Senijad Ibričić je u ovom susretu na terenu proveo svih 90 minuta, a Erciyesspor je i dalje u zoni ispadanja.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Superliga, 30. kolo:

Erciyesspor - Trabzonspor 0:5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.