Icardi nezaustavljiv: Inter spašavao pobjedu
Foto: EPA

Serija A, 10. kolo

Icardi nezaustavljiv: Inter spašavao pobjedu

Susretom Intera i Sampdorije je otvoreno 10. kolo Serija A, a Nerazzurri su na San Siru slavili pobjedu rezultatom 3:2.

Inter je odlično otvorio susret i do vodstva stigao u 18. minuti kada se mladi slovački defanzivac Milan Skriniar odlično snašao nakon kornera i pogodio za 1:0.

Nakon gola Skriniara se gledao period nešto "mirnijeg" fudbala, bez većih prilika na obje strane, ali onda u 29. minuti Perišić zamalo pogađa za 2:0. Međutim, njegov udarac sa velike udaljenosti, nakon slabe reakcije odbrane Sampdorije, pogađa stativu.

Inter, ipak, samo dvije minute kasnije dolazi do 2:0 i to nakon sjajnog gola kojeg postiže Mauro Icardi. 

Rezultatom 2:0 se otišlo na odmor, a Inter je i u drugom poluvremenu nastavio sa sjajnom igrom.

U 55. minuti Ivan Perišić sjajno upošljava Icardija koji postiže svoj drugi gol na utakmici i dovodi Inter u vodstvo od 3:0.

Sampdorija, međutim, dosta bolje igra u nastavku, a to kruniše smanjenjem rezultata u 64. minuti preko Kownackog, koji pogađa nakon odličnog centaršuta Quagliarelle.

Quagliarella je mogao, tri minute kasnije, postići i drugi gol za svoju ekipu kada se našao u izglednoj prilici, ali je iskusni napadač šutirao pored gola. 

Isti igrač je, ipak, uspio postići gol za 3:2 i to u 85. minuti, pa se ušlo u neizvjesnu završnicu susreta, iako se nakon sat vremena igre dalo naslutiti da će Inter slaviti sigurnu pobjedu. Nerazzuri su ipak uspjeli privesti susret kraju i upisati važan trijumf.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi