Ide ka svjetskoj slavi i heroj je super tima: Ima tek 20 godina, a uskoro će ponovo postati otac

Skandal koji ga je etiketirao ostavio iza sebe

Ide ka svjetskoj slavi i heroj je super tima: Ima tek 20 godina, a uskoro će ponovo postati otac

A. Čaušević

Iako je praktično tek stupio u treću deceniju života apsolutno okrovljenje sezone je u životu već sada prošlo mnogo toga da može napisati autobiografiju. Zaista, ova priča pomalo djeluje nevjerovatno. 

Phil Foden je jedan od najmlađih igrača Manchester Cityja, a apsolutni je heroj super tima kojeg je stvorio Pep Guardiola i to sa 20 godina. Svoj 21. rođendan će napuniti 28. maja i to dan pred moguće finale Lige prvaka.

Sjajni Englez je bio strijelac u oba meča četvrtfinala Lige prvaka protiv Borussije Dortmund. Međutim, osim sjajnim partijama na terenu odlični ofanzivac privlaći ogromnu pažnju i zbog svog života van terena.

Dečko koji je skupljao lopte na utakmicama Cityja kada je Edin Džeko bio član ekipe prije sedam, osam godina je na putu da po drugi put postane otac i to svega nekoliko mjeseci nakon što je napravio skandal koji ga je etiketirao za sva vremena.

Naime, Foden zajedno sa svojom djevojkom iz djetinjstva Rebeccom Cooke čeka kćerku koja će se poroditi u kasno ljeto ili ranu jesen. Već imaju sina Ronnijea koji se rodio u januaru 2019. godine.

"Jedan od igrača Cityja zabija na terenu, ali i van terena. Zatresao je mrežu više puta nego mnogi timova, a sada slavi dobijanje drugog djeteta. Neće biti boljeg načina da se završi sezona", rekao je jedan od neimenovanih izvora za The Sun.

Oglasi

Ova vijest stiže sedam mjeseci nakon skanadala u kojem je učestvovao i Mason Greenwood tokom reprezentativnog okupljanja Engleske na gostovanju kod Islanda kada su prekršili mjere protokola protiv Covida-19 te u svoju hotelsku sobu pozvali dvije djevojke.

Selektor Gordi Albiona je tada Fodena odmah izbacio iz reprezetnacije, njegov gest je osudio i Pep Guardiola, međutim nakon iskupljenja ponovo je počeo igrati za nacionalni tim svoje zemlje.

Talentovani 20-godišnjak je dijete Građana i cijeli život je u tom klubu. Kao dječak je bio zadužen i za skupljanje lopti na Etihadu. Ove sezone je na učinku od 13 golova od kojih su neki bili zaista krucijalni.

"On je jedini igrač koji ne može biti prodat ni pod koju cijenu, čak ni za 500 miliona. Phil je City" rekao je Guradiola prije nekoliko mjeseci o mladom Englezu. Upravo ta rečenica je možda i najbolji pokazatelj o kakvom talentu se radi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Foden je na sebe pažnju privukao i nakon meča protiv Borussije. Tada je odmah poslao poruku Kylianu Mbappeu s pitanjem je li spreman za polufinalni okršaj. Međutim, ispostavilo se da je objava na Twitteru došla bez njegove dozvole. 

Mlada zvijezda Cityja je odmah poduzela određene mjere i raskinula sa radnju s dosadašnjom PR agencijom. Foden je za usluge te agencije na mjesečnom nivou izdvajao i do 4.000 funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi