"Idemo po bodove"

Novi ispit za Široki Brijeg

"Idemo po bodove"

S. Mlaćo

Nakon remija sa Zrinjskim u velikom hercegovačkom derbiju, Široki Brijeg će u nedjelju u goste ekipi Rudara iz Prijedora.

Meč 2. kola Premijer lige najavili su šef struke Širokobriježana Toni Karačić i krilni napadač Ivan Ikić.

"Očekuje nas zahtjevna utakmica protiv povratnika u Premijer ligu BiH, kojemu i ovom prilikom čestitam povratak u elitu, jer i grad Prijedor i taj kraj zaslužuju premijerligaša", rekao je Karačić na početku svoga obraćanja dodavši kako se "momčad kvalitetno osvježila i iščistila od prethodnih utakmica".

"Od svojih igrača očekujem kvalitetnu izvedbu i borbu za sva tri boda", dodao je Karačić.

Ikić je istaknuo kako je momčad vratila potrebno samopouzdanje i vjeruje kako mogu do punog plijena u Prijedoru.

"Sigurno će biti teška utakmica. Ipak, vjerujem u nas i našu kvalitetu. Naš rad će doći na naplatu. U Prijedor idemo po bodove", istakao je Ikić.

Osim toga, krilni napadač i ponajbolji igrač Širokog Brijega dodao je kako se nada pogotku nakon nekoliko utakmica "posta".

"I navijači i suigrači od mene očekuju pogodak. Sigurno ćemo biti opasni prema naprijed, a onda se mogu nadati i pogotku. Ipak, najbitnije je uzeti tri boda", dodao je Ikić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Karačić je otkrio kako će u Prijedoru može računati na širi roster jer sada na raspolaganju ima i nove igrače čija je papirologija konačno završena.

- Božo Musa je u konkurenciji za utakmicu, Ivan Grgić trenira po posebnom programu, a upitni su samo nastupi Marka Jurića i Ilije Mašića koji imaju problema s lakšim ozljedama", otkrio je Karačić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hotonjskimaher
Lišticaaaaaa
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi