Ighalo ispunio san dolaskom u Manchester United, ali mu je srce slomljeno: "Svaki gol je za nju"

Nigerijac spreman za debi

Ighalo ispunio san dolaskom u Manchester United, ali mu je srce slomljeno: "Svaki gol je za nju"

E. Čaušević

Nigerijski napadač Odion Ighalo prije dvije sedmice stigao je na posudbu u Manchester United.

Crveni đavoli odlučili su dovesti Ighala na posudbu do kraja sezone iz kineskog kluba Shenhua, a ukoliko se Nigerijac pokaže onda će imati opciju da otkupe njegov ugovor.

Ighalo se našao u problemima već prvog dana jer nije mogao putovati s ekipom na pripreme u Španiju. Nigerijac je boravio u Kini i zbog sumnje da je zaražen koronavirusom čak nije ni trenirao u trening centru Manchester Uniteda.

No, nakon ljekarskih pregleda ispostavilo se da je sve u najboljem redu i Ighalo će biti u konkurenciji u ponedjeljak za derbi protiv Chelseaja. Ovaj 30-godišnji napadač rekao je da mu se san ispunio dolaskom na Old Trafford, te je poručio da će svaki gol koji postigne posvetiti svojoj sestri Mary.

 Man Utd new boy Odion Ighalo treasures the memory of his sister, Mary, who was only 43 when she died in December

Njegova sestra Mary preminula je u 43. godini života prošlog decembra što je bio šok za cijelu porodicu. Ona je preminula 12. decembra u svojoj kući u Kanadi dok je spremala djecu za školu. Samo se srušila, a kasnije se ispostavilo da je imala srčani udar i ljekari nažalost nisu uspjeli da je spase.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ovo je veoma emotivan period za mene jer još ne mogu da shvatim da moje sestre više nema i da je nikada neću vidjeti. Ponekad kada sam sam mislim samo na nju i bol je zaista užasna. Svaki gol koji postignem bit će posvećen upravo njoj", rekao je Ighalo.

 Loan signing Odion Ighalo will wear these boots inscribed with Mary's name and will dedicate each goal he scores to her

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi