Haaland objasnio zašto nije potpisao za Manchester United: "Smiješno mi je to što pišu"

Izabrao Dortmund

Haaland objasnio zašto nije potpisao za Manchester United: "Smiješno mi je to što pišu"

E. Čaušević

Mladi norveški napadač Erling Haaland početkom januara potpisao je za Borussiju Dortmund.

Haaland je oduševio u prvom dijelu sezone u dresu Red Bull Salzburga, a u januaru Dortmund je uspio da ga dovede za 20 miliona eura što je bio pun pogodak.

Ovaj 19-godišnji napadač odigrao je pet mečeva u dresu Dortmunda i zabio je čak osam golova. No, prije nego što je stigao u njemački klub špekulisalo se da je bio korak od potpisa za Manchester United.

Engleski mediji objavili su jučer da Haaland nije htio doći u United jer su mu nudili manje novca nego što je on htio. Navodno, razlika je bila u samo 5.000 eura, te je on na kraju izabrao Dortmund.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Međutim, nakon tih pisanja oglasio se Norvežanin koji je demantovao engleske medije.

"Smiješno mi je kada vidim šta pišu. Svi ljudi koji me poznaju znaju da nisam takav. Novac mi nije igrao nikakvu ulogu i gledao sam šta je najbolje za moju karijeru. Na kraju smo zaključili da je Dortmund najbolji izbor i vjerujem da nisam pogriješio", rekao je Haaland.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

larokblum
Sto nisi potpisao petogodisnji za milion i 90% sredstava od transfera poklonio organizacijama koje se bave humanitarnim radom.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi