Ighalo mora pristati na duplo manju platu želi li ostati u Unitedu

Ako se Crveni đavoli odluče na otkup ugovora

Ighalo mora pristati na duplo manju platu želi li ostati u Unitedu

Nakon što je Manchester United svoju očajničku januarsku potragu za napadačem završio transferom nekadašnjeg fudbalera Watforda Odiona Ighala, mnogi su s podsmjehivanjem komentarisali poslovanje Crvenih đavola.

Međutim, 30-godišnji Nigerijac je pokazao kao pravo pojačanje za United, a kako je stigao na posudbu, trener Solskjaer i struka Crvenih đavola sigurno ozbiljno razmišljaju o njegovom trajnom transferu - bez obzira što će Marcus Rashford biti spreman za novu sezonu.

Nigerijac je u United stigao na posudbu iz Shanghai Shenhua do kraja sezone, a proteklih dana su se pojavile informacije da je kineski klub odredio Ighalovu cijenu ukoliko ga Crveni đavoli žele kupiti. Ona je navodno 15-ak miliona eura.

Vjeruje se da Ighalo, koji je pod ugovorom sa kineskim klubom do kraja 2021. godine želi ostati u Unitedu i nakon isteka posudbe, ali će se i sam morati žrtvovati da bi mu se želja ostvarila.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, Ighalo će morati pristati na znatno nižu platu nego što trenutno ima u Kini, nižu za 6.5 - 7 miliona eura gledano na godišnjem nivou. Ighalo trenutno u Shanghai Shenhua zaražuje oko 14.5 miliona eura godišnje.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi