Ighalo otišao, u Watfordu zadovoljno trljaju ruke

Prešao u Kinu

Ighalo otišao, u Watfordu zadovoljno trljaju ruke

Edmir Škorić

Odion Ighalo napustio je Watford i karijeru nastavlja u kineskoj ekipi Changchun Yatai.

Kinezi su Watfordu ponudili 20 miliona funti za Ighala i transfer je danas završen, pa je nogometaš i zvanično postao član Changchuna.

"Svi u Watfordu želimo da se zahvalimo Ighalu za sve što je napravio u našem dresu. Želimo mu puno sreće u budućnosti", saopćeno je iz engleskog kluba.

Nigerijac se povezivao s nekoliko engleskih timova, ali očito je novac iz Kine bio presudan i u ovom transferu. Ighalo je za Watford u 91 ligaških nastupa postigao 33 gola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, u posljednjih godinu dana postigao je samo dva gola na 31 premierligaškom meču, pa se može reći da je Watford na kraju napravio sjajanu stvar što ga je prodao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi