Igman bolji od Čelika na Kamberovića polju
Zeničani su bili bolji u prvom dijelu, dok je Igman bio bolji u drugom poluvremenu današnje utakmice po veoma teškom terenu

Prijateljska utakmica u Zenici

Igman bolji od Čelika na Kamberovića polju

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika i Igmana iz Konjica danas su na stadionu Kamberovića polje u Zenici odigrali prijateljsku utakmicu, a u sklopu priprema za početak sezone u Premijer ligi, ali i 1.ligi FBiH.

U zanimljivoj utakmici pred oko 500 gledatelja u duelu dva bivša igrača Veleža na klupama Čelika i Igmana, više sreće na kraju imao je Adis Obad, čiji je Igman porazio Čelik u Zenici rezultatom 2:1.

Čelik je utakmicu započeo bez Markovića, Đelmića, Nikolića, koji danas nisu bili u konkurenciji. Zeničani su mnogo bolje otvorili utakmicu, nogometaš koji je došao iz Turske, 22-godišnji Enes Akgun u 10. minuti sjajno je prošao po desnoj strani i ubacio na peterac, gdje se Jurina nije najbolje snašao.

Nastavio je Čelik s napadima, a u 22. minuti Aldin Šišić pokušava iz slobodnjaka, međutim danas sjajni Abdulahović brani njegov udarac. U 26.minuti najbolji igrač crno-crveni Fenan Salčinović sjajno je ubacio s lijeve strane, a Akgun glavom s 10 metara šutira ravno u golmana Igmana. Čelik je u 43. minuti prijetio iz slobodnjaka preko Salčinovića, ali lopta odlazi malo iznad gola.

U 45.minuti prva šansa za Igman i to velika, Idriz Džafić bio je na sedam metara sam od gola Čelika, šutirao je u padu, ali sjajno je odbranio Karajbić. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 0:0.

Domaći trener Slaven Musa promijenio je kompletan tim u drugom poluvremenu, te je već od početka drugog dijela na terenu bilo novih devet igrača, njegov kolega s druge strane Adis Obad je mijenjao tokom čitavog drugog dijela utakmice, a ne odmah na početku. Gosti iz Konjica u 55 .minuti su poveli 0:1, sjajan gol s oko 17 metara u gornji lijevi ugao postigao je Drljević.

Čelik je nakon primljenog gola krenuo ofanzivnije, Hanan Adilović je u 60.min išao sam na golmana gostiju, zaobišao ga, te šutirao u padu, ali u posljednji čas odbrana Igmana s linije izbacuje loptu u korner.

Samo dva minuta kasnije 1:1, u velikoj gužvi, te konfuziji gostujuće odbrane Hanan Adilović u padu pogađa za izjednačenje. U nastavku otvorena utakmica, bilo je nekoliko prilika s obje strane, ali gosti ipak postižu jedan gol. Nakon velike gužve i ruleta u petercu Čelika, najprisebniji je bio Belmin Bešić, koji pogađa za 1:2, što se na kraju ispostavio kao konačan rezultat utakmice.

Čelik - Igman 1:2 (H.Adilović-Drljević,Bešić)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik: Karajbić, Livančić, Kadrić, Duraković, G.Popović, Mehić, Šišić, Akgun, Salčinović, Anđušić i Jurina. Trener:Slaven Musa.

Igman: Abdulahović, Salčinović, Rezić, Islamagić, Lukomirak, Zeljković, Drljević, F.Handžić, Džafić, Kasić i Sultanić. Trener:Adis Obad.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

topalovic
Bravo Igman,.danas za dvije klase bolji od drugoligasa. Sjedi Perco i smije se.
5 2
stopseljacima
Do kad cemo mi morati gledati vise Adilovice u Celiku? Dvije lijeve imaju i jedan i drugi. Nadam se samo da onaj Seki nije jos jednog sklepo pa da za koju godinu mora jos jedan na klupi biti...
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi