Igman iskoristio kiks Brotnja i zasjeo na  čelo tabele

Druga liga FBiH grupa Jug

Igman iskoristio kiks Brotnja i zasjeo na čelo tabele

Adnan Beganović

Odigrano je sedam utakmica 18. kola Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa Jug nakon kojih je došlo do smjene na čelu tabele.

Do ovog kola vodeći Brotnjo u Čitluku nije uspio savladati Neum (0:0), što je iskoristio Igman koji se ubjedljivom domaćom pobjedom nad Blagajem (6:0) probio na čelo tabele.

Tri pogotka za ekipu iz Konjica postigao je Edin Potur, dva Tarik Košpo, dok se u listu strijelca upisao i Amel Bajrić.

U samom vrhu tabele ostala je i Turbina iz Jablanice koja je pred svojim navijačima nadigrala Šujiću (7:2). Osman Bekrić je postigao tri gola za Turbinu, dva Nedim Keskin, dok su se u listu strijelaca upisali jos Eldin Bešo i Adnan Škampo. Za Šujicu su pogađali Ajddin Ovnović (autogol), te Nikola Brajko.

Golovima Darija Topića i Stipe Babića Rama je slavila na gostovanju kod Sloge (2:0), dok su Grude golovima Marija Mikulića, te Danijela Prekpaljaja rezultatom 2:0 savladale Troglav.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Kamešnica i Posušje su podijelili bodove (1:1), Stolac je bio bolji od Klisa (2:1), dok je duel Kupresa i Tomislava na rasporedu 30. marta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi