Sigurne pobjede Brotnja, Igmana i Turbine

Druga liga Federacije BiH grupa Jug

Sigurne pobjede Brotnja, Igmana i Turbine

Adnan Beganović

Fudbaleri Igmana su u Konjicu u okviru 11. kola Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa Jug sa ubjedljivih 5:0 savladali Ramu.

Igman je mnogo bolje otvorio susret i nakon par propuštenih prilika u 16. minuti preko Amela Bajrića je stigao do prednosti. Do 56. minute rezultat se nije mijanjao, da bi u pomnenutoj minuti Vedad Šabanović dvostručio prednost ekipe iz Konjica.

Dvadeset minuta kasnije Ajdin Sultanić pogađa za 3:0, a pet minuta prije kraja Aid Kudra je zabio pogodak za 4:0. U sudijskoj nadoknadi vremena Senad Kašić je stavio tačku na "i" u ovom susretu.

Fudbaleri Brotnja su u Čitluku bili bolji od Kupresa (2:0), te su s nova tri boda ostali u igri za jesenju titulu. Vlado Soldo u 37., te Ivan Šarac u 38. minuti su bili strijelci.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Istim rezultatom Turbina je u Stocu bila bolja od istoimene domaće ekipe. Seid Zukić je u 74. minuti pogodio za 0:1, a pet minuta kasnije Ivan Perić je loptu pospremio u vlastitu mrežu za konačnih 0:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.