Kenan Salkanović i Amer Mehić prva pojačanja NK Čelik
Salkanović i Mehić će pojačati konkurencij u napadu i veznoj liniji Zeničana za narednu sezonu, gdje ih očekuju znatno veća iskušenja i teži protivnici

Zeničani u jednom danu angažovali dvojicu igrača

Kenan Salkanović i Amer Mehić prva pojačanja NK Čelik · Zvanično

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Kako smo jučer i pisali, nogometni klub Čelik u ljetnom prelaznom roku pored zadržavanja kostura tima iz prošle sezone, planira pojačanja u svim linijama, kako bi naredne sezone bili konkurentni za borbu za vrh tabele u 1.ligi FBiH.

Danas je klub i zvanično potvrdio da su angažovali dvojicu novih igrača a u narednim danima će ih biti svakako još nekoliko. Novii igrači Čelika su danas postali Kenan Salkanović i Amer Mehić.

Kenan Salkanović je rođen 19. juna 2003. godine u Montrealu u Kanadi. U mlađim kategorijama nastupao je za nekoliko klubova iz Kanade, da bi juniorski staž proveo u FK Željezničar sa kojim je nastupao u Premijer omladinskoj ligi BiH.

Prošle sezone je u dresu Bosne iz Visokog postigao 13 golova, te bio prvi strijelac, ali i najbolji igrač ove ekipe. Stručni štab Čelika tokom cijele sezone pratio igre ovog mladog nogometaša, te je izrazilo želju da ga dovedu na Bilino polje, gdje bi trebao još više napredovati, ali i ojačati ofanzivni dio ekipe za narednu sezonu.

Drugo pojačanje na Bilinom polju je 24-godišnji veznjak Amer Mehić, ovaj igrač inače rođen u Zenici u svojoj karijeri je nastupao za Fortunu, Novigrad u Hrvatskoj, Vitez, Moševac i TOŠK. Prošlu sezonu ovaj veznjak proveo je u ekipi Simm-Bau, gdje je upisao 28 nastupa uz dvije asistencije. On će sigurno pojačati konkurenciju na mjestu zadnjeg veznog, nakon što je Filip Arežina nestao iz Zenice krajem prošle sezone i pokazao da se na njega više ne može računati.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U narednim danima očekuje se još nekoliko prinova u zeničkom timu, kako saznajemo to će biti na golmanskoj poziciji, jedan stoper i krilni napadač čime bi se kompletirala ekipa za narednu sezonu u kojoj je svakako cilj biti u vrhu tabele.

Prozivka nogometaša Čelika zakazana je za ponedjeljak 3. jula kada će igračima biti saopšten plan priprema i očekivanja za narednu sezonu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Pametan potez uprave Čelika,netreba odmah ici na Premier ligu,napraviti kostur ekipe sa ovim mladim neafirmisanim igracima,ko sto su u nas bili Hare,Meho,Samke,Slavisa i ostali i onda u Premier ligi kad dodas 5 kvalitetnih igraca Evropa drugu sezonu sto posto,za uspjeh moras imati kostur ekipe 6,7 igraca koji igraju zajedno 3,4 sezone to je Ekipa jos kad i poguras sa tribina pun stadion Reala ce dobiti,haj da puno nepametujem svako dobro Robijasi i da se sto prije vratite u Premier ligu
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi