Karačić i Mulalić jednoglasno - zaslužena pobjeda Posušja

Reakcije

Karačić i Mulalić jednoglasno - zaslužena pobjeda Posušja

Edmir Škorić

U Posušju je danas odigran meč 16. kola Premijer lige BiH između istoimenog domaćina i Igmana, a ljubitelji fudbala na Mokrom Docu uživali su u čak pet golova.

Domaćin je sjajno otvorio meč i poveo sa 1:0 već u osmoj minuti kada je strijelac bio Mandić, da bi do kraja prvog dijela Boban i Lučić povisili na 3:0.

U nastavku po jedan gol na obje strane. Ahmetović u 80. smanjuje na 3:1, ali u nadoknadi Rozić ovjerava velika tri boda Posušja.

Posušje je napravilo veliki korak u borbi za opstanak i sa 20 bodova je sada sedmi na tabeli, dok je Igman sa 15 bodova tik iznad opasne zone.

"Više nego zaslužena pobjeda. Posušje ima dobar teren, dobru ekipu koja je dobro posložena, dobar balans u ekipi. Znali smo neke stvari. Maltene smo sami sebi dali gol, poslije dva iz prekida. Za zaborav. Imamo dva lica, jedno kući, drugo vani. To treba da se ispravi. Mislim da su igrači svega svjesni i da moraju reagovati. Čestitam Posušju, drago mi je što sjedm pored dobrog čovjeka i trenera. Želim im puno sreće. To je ukratko ovako što mogu da kažem", izjavio je Edis Mulalić, trener gostiju iz Konjica.

"Igramo bez opterećenja ove dvije utakmice naspram današnje utakmice, a po meni je ovo bila najteža utakmica. Mi bivši sportisti znamo šta znači igrati pod pritiskom. Bilo bi nam puno lakše da nismo primili gol protiv Željezničara u zadnjim minutama, ovako smo bili pod opterećenjem pred ovaj duel.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Imali smo izuzetno složenog protivnika kao što je Igman. Čestitke mojim igračima. Veliki je ulog bio. Dobili smo mirnoću, a ne daj Bože da smo izgubili. Ovo su velika tri boda", rekao je trener Posušja Branko Karačić.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi