"Jako loše, dobili smo utakmicu koju nismo trebali dobiti"
FOTO/VIDEO: D. Kurbegović

Velež došao do prve gostujuće pobjede u sezoni

"Jako loše, dobili smo utakmicu koju nismo trebali dobiti"

Haris Zilić

Velež je stigao do treće pobjede u novoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Mostarci su u 13. kolu u gostima savladali Igman iz Konjica rezultatom 0:1.

U jednoj lošoj fudbalskoj predstavi trenutak odluke desio se u 86. minuti kada je Zajmović pogodio glavom na asistenciju Vehabovića.

To je za Rođene ujedno bio i prvi gostujući trijumf ove sezone.

Po završetku utakmice Amar Osim je dao izjavu za medije koji su prisustvovali meču u Doboju kod Kaknja i u svom stilu je opisao današnji susret.

"Jako loše. Nismo ništa specijalno pokazali ni mi ni Igman. Fin je gol, fino je Dženo skočio, nije mislio da može toliko skočiti. Mogli su i oni dati nekakav gol. Mirisala je utakmica na remi, ali eto, danas smo dobili utakmicu koju nismo trebali.

Bilo je puno grešaka, puno prekida, malo igre, teren je bio težak, suh, lopta skače, nema sigurnosti, neće niko da rizikuje. Stvarno teška utakmica. Da nismo imali igrača više možda ne bi ni dali pogodak", rekao je Osim i nastavio:

"U narednim utakmicama ne možemo biti manje raspoloženi. Bili smo nervozni, nismo izgledali svježe ni u glavi ni fizički, vjerovatno će biti lakše sada igrati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Imamo Zrinjski, Slobodu, Kup, pa Želju, Lakše je igrati na Grbavici i pod Bijelim brijegom. Bolji su protivnici, više se fudbal igrati i bolaj atmosfera i sve."

Velež je nakon ovog trijuma stigao do šeste pozicije na tabeli sa 16 bodova koliko ima i sedmoplasirano Sarajevo.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1605368976
Čovjek je rekao istinu.
9 0
Brazuka
Da li te stid. Pokrali ste ljude i uništili. Velez kao 3 liga i ti nešto pricas spodobo jedna.
3 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi