Zajmović pogodio za prvi gostujući trijumf Veleža u sezoni
FOTO: D. Kurbegović

Skromna fudbalska predstava u Doboju kod Kaknja

Zajmović pogodio za prvi gostujući trijumf Veleža u sezoni

Haris Zilić

Prvi meč 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigran je danas u Doboju kod Kaknja.

Igman je dočekao ekipu Veleža i u jednoj skromnoj fudbalskoj predstavi konačan rezultat je glasio 0:1 za Mostarce.

Uvod utakmice nije donio ništa zanimljivo, a izdvaja se samo udarac Bodula iz 15. minute, koji je Bogdanović odlično zaustavio.

Većinom prvog poluvremena bila je igra na sredini terena, a kakav takav pokušaj bilježimo u 32. minuti, kada se Halilović namjestio, ali loš šutirao i lopta je otišla pored gola Igmana.

U 36. minuti dosuđen je indirekt za Igman nakon opasne igre Zvonića, pokušao je Bodul nakon kratke kombinacije, blokirala je to odbrana Veleža, ostalo je do kraja prvog poluvremena 0:0.

U nastavku prvi udarac smo vidjeli u 50. minuti, Hasanović je pokušao iznenaditi Ćemana, šutirao je sa 25 metara, lopta odlazi preko gola. Dvije minute kasnije na drugoj strani pokušava Bodul, Bogdanović je bio siguran.

Oglasi

Lijepa akcija Igmana u 64. minuti, Alagić i Hrelja su odigrali dupli pas, na kraju je Hrelja centrirao, Jakupović je bio najbolji u skoku, ali šutirao glavom preko gola. Velež prijeti u 70. minuti preko Blagojevića čiji udarac također ide preko prečke.

Veika šansa za Igman u 73. minuti, Ramić je sjano primio loptu na nekih deset metara od gola Veleža, šutirao je lukavo, ali lopta odlazi malo pored gola Bogdanovića. Minut nakon toga pokušaj Bešagića, Bogdanović opet siguran.

Do kraja susreta vidjeli smo ipak i pogodak. U 86. minuti Zajmović pogađa na asistenciju Vehabovića i to će se ispostaviti pogodak vrijedan prve gostujuće pobjede Veleža u ovoj sezoni.

Ovome dodajmo da je Igman od 83. minute igrao sa igračem manje nakon isključenja Bešagića koji je dobio drugi žuti karton.

Iz redova Igmana su nakon utakmice imali dosta prigovora na suđenje sudije Kazlagića, negodovali su i arbitar iz Cazina nije mogao odmah napustiti teren.

IGMAN KONJIC - VELEŽ 0:1 (/Zajmović 86')

IGMAN KONJIC: Ćeman, Duraković, Bešagić, Velić, Drljević, Hebibović, Bodul, Alagić, Mahmić, Jakupović, Ramić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

VELEŽ: Bogdanović, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Pantelić, Hasanović, Halilović, Kvakić, Zajmović, Dejanović, Džanković.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Ne nazivajte ovu politicku nakaradu velez! To je sada coviceva starleta iz vrapcica
2 16
Zaccheroni
Pod bjelim brijegom zastava se viori i ona govori velez je najbolji !!!!
14 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi