Sve je spremno za spektakl u Konjicu: Musemić i Mulalić otkrili početne sastave!

Igman dočekuje Željezničar

Sve je spremno za spektakl u Konjicu: Musemić i Mulalić otkrili početne sastave!

E. Čaušević

Nakon više od tri mjeseca pauze konačno je nastavljena sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a već danas nas očekuju dvije zanimljive utakmice u okviru 20. kola. Od 13 sati u Konjicu se igra okršaj Igmana i Željezničara, dok se dva sata kasnije sastaju Sloga Meridian i Sloboda.

Ljubitelji najjačeg ranga bh. fudbala konačno su došli na svoje jer se Premijer liga nastavila nakon više od tri mjeseca pauze.

Ovog vikenda na rasporedu je 20. kolo koje je otvoreno već sinoć okršajem u Banjaluci između Borca i Širokog Brijega u kojem je domaći tim uspio da slavi sa minimalnih 1:0.

Već danas nas očekuju dva susreta. U centru pažnje je okršaj Igmana i Željezničara koji će se igrati u Konjicu, a ulaznice za ovaj meč već su rasprodane.

Igmanu će ovo biti prvi meč u sezoni na svom terenu koji je renoviran, a utakmica protiv Željezničara je za stanovnike ovog grada pravi praznik fudbala.

Kao što smo već napomenuli Igman i Željezničar sastaju se od 13 sati, a već su poznati i sastavi za ovu utakmicu koje su otkrili Husref Musemić i Edis Mulalić. Iznenađenje sigurno je što Semir Štilić nije u sastavu, te prema prvim informacijama propušta današnji meč zbog povrede što će sigurno biti veliki udarac za Plave.

Oglasi

Igman: Ćeman, Duraković, Velić, Drljević, Oremuš, Hrelja, Hebibović, Bodul, Mahmić, Jakupović, Ramić.

Željezničar: Bender, Galić, Cocarlić, Drina, Jašarević, Hajdarević, Hodžić, Drljo, Mekić, Amoah, Krpić.

U prvom susretu ove sezone koji se igrao na Grbavici u septembru prošle godine Željezničar je pred svojim navijačima uspio da pobijedi Igman s minimalnih 1:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Junak te utakmice bio je Joseph Amoah koji je u 74. minuti meča zabio jedini gol i donio sarajevskom klubu tri vrijedna boda.

Igman je trenutno posljednji na tabeli Premijer lige i u prvom dijelu sezone nakon 19 mečeva klub iz Konjica je uspio da osvoji 17 bodova. S druge strane Željezničar je četvrti i trenutno ima 29 bodova na svom kontu.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi