Igokea ostvarila treću pobjedu

FIBA Eurocup

Igokea ostvarila treću pobjedu

Košarkaši Igokee upisali su treću pobjedu u ovogodišnjem izdanju košarkaškog Eurocupa.

U Laktašima je pala ekipa bugarskog Lukoila rezultatom 74:61, ali nažalost naša ekipa uprkos pobjedi nema šanse da prođe u drugi krug. 

Igosi su prvu četvrtinu dobili rezultatom 23:17, ali je Lukoil do poluvremena uspio preokrenuti rezultat i otići na odmor sa prednošću od četiri poena (39:35). 

U drugom dijelu utakmice Igokea je dominirala u svim segmentima igre, a na kraju je rezultat glasio konačnih 13 poena razlike (74:61). 

Najbolji u našem timu bili su Nemanja Gordić sa 16, Sergerio Gibson sa 13 i Milan Dozet sa 10 poena, dok je kod bugarskog tima prvo ime bio Alando Tucker sa 17 poena. 

U sljedećem kolu Igokea igra u gostima kod prvoplasiranog tima Khimkyja.

Košarkaši zagrebačke Cedevite poraženi su na gostovanju kod talijanskog Dinamo Sasarija rezultatom 77:68, a bh. reprezentativac Jusuf Nurkić je za nepunih 17 minuta upisao 6 poena i 3 skoka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.