Igokea se porazom oprostila od Eurocupa

Khimky prejak za bh. predstavnika

Igokea se porazom oprostila od Eurocupa

Košarkaši Igokee porazom su se oprostili od takmičenja u Eurocupu. Bolji od našeg predstavnika bio je ruski Khimky koji je slavio pobjedu rezultatom 80:67. 

Naši košarkaši su odlično otvorili utakmicu, tokom prvih deset minuta su bili potpuno ravnopravni sa favorizovanim Khimkyijem, a nakon prve četvrtine Igosi su vodili sa 22:20. Međutim, u drugom periodu slijedi pad Igosa. 

Khimky je popravio procenat šuta i na poluvrijeme otišao sa prednošću od 13 poena (45:32). Početkom drugog poluvremena Rusi su svoju prednost povećali na 20 poena razlike, ali naš predstavnik se nije predavao i pred kraj trećeg operioda smanjuje prednost na podnošljivih devet poena zaostatka. 

Tokom posljednjih deset minuta utakmice košarkaši Igokee su održavali zaostatak na deset poena. Domaćin nijednog trenutka nije dao priliku Igosima da se potpuno primaknu i vrate rezultatski u meč, pa je na kraju bilo konačnih 80:67. 

Najbolju u evropskom oproštaju kod našeg predstavnika bili su Milan Dozet sa 20 poena, Sergerio Gipson je dodao 11, Branko Jorović 10 poena i 10 skokova, a bh. reprezentativac Nemanja Gordić 7 poena. 

Kod pobjednika su najbolji bili Sergej Monia sa 17 i bivši hrvatski reprezentativac Marko Popović sa 17 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti