Igokea slavila protiv Širokog

Prijateljski susret

Igokea slavila protiv Širokog

Aktualni bh košarkaški prvaci,ekipa KK Igokea i viceprvaci HKK Primorka odigrali su večeras prijateljski susret u Laktašima.

Od samog početka susreta Igokea je nametnula svoj ritam igre, brzo otišla na dvocifrenu razliku i to održavala tokom cijelog susreta, te na kraju slavila rezultatom 82:60.

Kod domaćina je najbolji bio Nikolić sa 17 koševa, Galoway je dodao 14, dok je kod ekipe Širokog najefikasniji bio Barać sa 11 koševa, a Jones je dodao 10.

U subotu, 28. rujna, obje momčadi će odigrati posljednje pripremne susrete uoči starta ABA lige. Igokea će gostovati u Novom Mestu kod Krke dok će ekipa Širokog na Pecari ugostiti Zadar.

KK Igokea – KK Široki Primorka 82:60
(27:15, 13:16, 24:19, 18:10)


IGOKEA: Pavković, Dozet 8, Štemberger, Jorović 9, Bakić 9, Gajović 4, Fraser 6, Galoway 14, Gaćeša 2, Nikolić 17, Knežević 4, Bunić 9. Trener: Dragan Bajić.

ŠIROKI: Bošnjak 4, Buva 5, Mikulić, Katić 8, Bilinovac 2, Jones 10, Coles 6, Kaštropil 6, Petrović 6, Barać 11, Babić, Rikić 2. Trener: Damir Vujanović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.