Bišćan pričao o tragediji iz Atine, a za navijače Dinama imao tek kratku i jasnu poruku na kraju!

Press konferencija pred meč s AEK-om

Bišćan pričao o tragediji iz Atine, a za navijače Dinama imao tek kratku i jasnu poruku na kraju!

Endin Čaušević

Fudbaleri zagrebačkog Dinama igraju sutra na Maksimiru protiv grčkog AEK-a prvi meč trećeg pretkola Lige prvaka, a danas je održana press konferencija na kojoj se obratio Igor Bišćan i očekivano glavna tema bila je tragedija koja se desila prije sedam dana u Atini.

Prvi meč trebao se igrati prošlog utorka u Atini, ali je odgođen nakon nereda koji su se desili prije sedam dana u glavnom gradu Grčke kada je u sukobu navijača AEK-a i Dinama ubijen jedan navijač grčkog kluba.

UEFA je odgodila meč i odlučila da će se prvi susret igrati sutra u Zagrebu, dok je revanš na rasporedu u subotu u Atini.

Trener hrvatskog prvaka Igor Bišćan danas je održao press konferenciju, a naravno glavna tema bili su nemili događaji od prije sedam dana, te je on otkrio kakvo je stanje s igračima i koliko ih je sve to potreslo.

"Prije nego što krenemo na nogomet naravno da bih htio izraziti sućut obitelji osobe koja je stradala. Isto tako izraziti suosjećanje ljudima koji su uključeni i uzdrmani cijelom ovom tragedijom", rekao je Bišćan na početku press konferencije, a onda se okrenuo na meč.

Oglasi

"Jako ozbiljna i iskusna ekipa koja je puna internacionalaca, stabilna, čvrsta i tvrda i nije slučajno da su osvojili prvenstvo i kup u konkurenciji ozbiljnih ekipa u Grčkoj. Naravno da nas čeka jako, jako ozbiljan posao sutra".

"Ovo se dešava jednom u ko zna koliko vremena, pitanje da li će ikad više, ne daj Bože. Ne samo u eri mene kao trenera nego za bilo koji klub. Situacija je komplikovana i drugačija, ali nažalost sada se po tom pitanju ne može ništa napraviti nego da se spremimo najbolje što možemo da dožemo do dobrog rezultata".

"Pokušali smo dečke izolirati što više od cijele te teme. Ne možemo tu ništa napraviti osim da se opterećujemo s tim, a to nam previše uzima vrijeme jer se ništa ne može promijeniti. Ima tu i druga utakmica i na kraju ćemo biti pametniji. Moramo uraditi sve da sutra postignemo što bolji rezultat".

Oglasi

"Pokušavamo razvijati našu igru. Neki put ponešto zabiješ neki put ne. Generalno osim prvog poluvremena s Goricom ne mogu naći puno da nisam zadovoljan načinom na koji smo igrali. Naravno, mi moramo pobijediti Goricu, ali nekada se desi i takav kiks. Osim tih 45 minuta svim drugim mogu biti zadovoljan".

Kakvo je stanje s igračkim kadrom?

"Vidjet ćemo danas, imali smo sitne probleme. Baturina je imao temperaturu i malo smo ga poštedili, ali bi trebao on biti u redu. Imamo sitnih problema još s nekim igračima, ali ne bih o imenima iz jasnih razloga. Vjerujem da će svi biti ok", kaže Bišćan.

Psihološki faktor, da li bi to moglo prevagnuti sutra?

"Teško je to procijeniti jer svaka osoba je priča za sebe i kako to doživljava teško je znati kako će se to odraziti na meč. Moramo se koncentrirati na ono na terenu, ozbiljna ekipa pred nama. Vjerujem da ni oni nisu prezadovoljni bili žrijebom. Tragedija je zaista velika, samo zamislite da se desilo to kod nas i kako bismo to mi još intenzivnije doživjeli. Trebamo izvući pouku i potruditi se da se takve stvari više ne dešavaju".

Poruka navijačima nakon svega?

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Trebamo skupa izvući poruke i ponašati se tako da se takve stvari više ne dešavaju", zaključio je Bišćan.

Inače, sutrašnja utakmica između Dinama i AEK-a igra se od 20 sati.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi