Otpisani Hrvat je noćna mora za državne projekte, a najskupljeg igrača svog tima je propisno ponizio

Hrabar potez Igora Bišćana se isplatio

Otpisani Hrvat je noćna mora za državne projekte, a najskupljeg igrača svog tima je propisno ponizio

Admin Čaušević

Veliki treneri donose hrabre odluke. To je posljednjih dana uradio i trener koji je ljetos obačen u Hrvatskoj, ali za sada mu ide odlično u novom klubu i na neki način je postao noćna mora za državne projekte. 

Igor Bišćan je prije nekoliko mjeseci prekrižen u Hrvatskoj nakon što je s Dinamom eliminisan od AEK-a u Ligi prvaka. Ubrzo nakon toga je dobio otkaz i napustio je klupu Modrih.

Na novi posao nije čekao dugo pošto se vrlo brzo skrasio i to u novoj obećanoj zemlji za fudbalske radnike. Otišao je u Saudijsku Arabiju i preuzo ekipu Al Shababa.

U nekoliko posljednjih kola ekipa koju predvodi Bišćan postala je prava noćna mora za favorizovane klubove koje finansira kraljevska porodica Saudijske Arabije putem svog PIF fonda.

Bišćan je prvo srušio Al Ittihad, da bi u subotu navečer uspio osvojiti bod na gostovanju kod Al Hilala za kojeg nastupaju brojne bivše zvijezde iz Evrope.

Oglasi

Ipak, hrvatski trener je zbog druge stvari goruća tema u Saudijskoj Arabiji, a to je njegov potez prema najskupljem igraču Al Shababa u historiji.

Naime, Bišćan je odlučio da prekriži 28-godišnjeg Habiba Dialla te ga uopšte nije vodio na gostovanje kod Al Ahlija i pitanje je hoće li ga vraćati u tim.

Diallo je ljetos plaćen 18 miliona eura, godišnje zarađuje šest miliona, ali je Bišćan nezadovoljan njegovim tehničkim kvalitetama te samim pristupom te ga je odlučio prekrižiti.

Senegalac je u dosadašnjih 13 utakmica ove sezone zabio samo jedan gol, Bišćan je sigurno očekivao više od njega pa je to jedan od razloga što ga je otpisao.

Hrvatski trener je do sada na klupi Al Shababa sjedio na šest mečeva uz učinak od tri pobjede, dva remija i jednim porazom te ekipu vodi ka sredini tabele.

Iako je s Maksimira otišao prije nego što je planirao, svoj prerani odlazak je debelo naplatio pošto je za sporazumni raskid s Modrim inkasirao oko 600.000 eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi