Razočaranost zbog Dinama još traje: Igor Bišćan odbio ponudu za posao
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Ne želi da se vraća

Razočaranost zbog Dinama još traje: Igor Bišćan odbio ponudu za posao

M. Šljivak

Igor Bišćan je na samom početku sezone dobio otkaz u zagrebačkom Dinamu. Ovaj 45-godišnjak nije očekivao da će ga se klub riješiti nakon ispadanja u kvalifikacijama za Ligu prvaka, ali im je to odlučio naplatiti i uzeti 600.000 eura odštete. Mogao je Bišćan odmah na novi posao, ali je odbio klupu ljubljanske Olimpije.

Igor Bišćan nije se dugo zadržao na klupi zagrebačkog Dinama. Nakon samo 17 utakmica njemu je uručen otkaz, a presudilo mu je ispadanje od AEK-a u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Bišćan je, po određenim informacijama za otkaz naplatio 600.000 eura, pa je odlazak iz kluba lakše prebolio. Trenutno mu se očigledno i ne radi, pa je odbio ponudu koja mu je stigla.

45-godišnji stručnjak dobio je ponudu od svog nekadašnjeg kluba Olimpije iz Ljubljane. Čelnici slovenačkog kluba su Hrvata kontaktirali, no on je ponudu za posao odbio.

Razlozi odbijanja posla nisu poznati, no očigledno da Bišćan želi malo da se odmori od fudbala i stresa koji posao trenera nosi.

Oglasi

Hrvatski stručnjak je Olimpiju vodio u sezoni 2017/2018. Ekipa je igrala zaista odličan fudbal i sezona je okončana osvajanjem dvostruke krune.

Smatrali su u Ljubljani da je Bišćan pravi čovjek za novog trenera. Nemaju previše povjerenja u Portugalca Joaa Henriquesa i uveliko se priča o njegovom odlasku s klupe.

Međutim, za sada od toga neće biti ništa. Bišćan ih je odbio, a trenutno se ne nazire neko novo ime koje bi uskoro moglo sjesti na klupu tima iz Ljubljane.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Igor Bišćan je pored Dinama i Olimpije radio kao trener u NK Rudeš, vodio je potom Rijeku i mladu reprezentaciju Hrvatske.

Kao fudbaler je najviše vremena proveo u timu s Maksimira, a nastupao je za slavni Liverpool, te grčkog velikana Panathinaikos.

Top Komentari

Kakaks
Ima repa **** mu se ...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi