Oči ne trepću, pogled puca od tuge: "Odbačeni" Hrvat se pobrinuo za Benzeminu najgoru noć u karijeri

Francuz tek shvata gdje je otišao

Oči ne trepću, pogled puca od tuge: "Odbačeni" Hrvat se pobrinuo za Benzeminu najgoru noć u karijeri

Admin Čaušević

Karim Benzema je tokom cijele karijere navikao da za saigrače ima vrhunske fudbalere te mu je na terenu sve bilo lakše nego što je to slučaj otkako je stigao u Saudijsku Arabiju. To se najbolje moglo vidjeti u petak navečer. 

Benzema je samo jedan od vrhunskih fudbalera koji su stigli u Saudijsku Arabiju da zarade ogroman novac, iako Francuz nikada nije krio da se iza njegovog transfera u Al Ittihad kriju i vjerski razlozi.

Ipak, izgleda da osvajač Zlatne lopte polako gubi strpljenje u novom klubu što se odlično vidjelo u gradskom derbiju protiv Al Shababa kada je Francuz bio nemoćan.

Al Shabab, kojeg sa klupe predvodi "odbačeni" Dinamovac Igor Bišćan, je dobio derbi sa 1:0, a pobjednika je odlučio gol Carlosa Juniora sa početka utakmice.

Kamere su u jednom trenutku snimile razočaranog Benzemu koji je bio zamišljen, nije trepao očima, a pogled mu je bio pomalo tužan. 

Oglasi

Sve je to bila posljedica poprilično slabe igre Al Ittihada koji je sve dalje od vrha tabele pošto je večerašnji meč bio peti uzastopni bez trijumfa.

Čini se da je Francuz počeo i da gubi strpljenje sa saigračima pošto je u sudijskoj nadoknadi snimljen kako odmahuje rukom poslije jednog lošeg centaršuta.

Generalni dojam je da Benzema nikada u karijeri nije bio isfrustriran i rezigniran kao što je to bio slučaj večeras i čini se da se tek navikava da za saigrače ipak ima fudbalere upitnog kvaliteta.

Iskusni Francuz je do sada zabio pet golova u prvenstvu, ali Al-Ittihad nakon 12. kola ima dvocifren bodovni zaostatak za Al Hilalom i titula se je za sada samo san.

Inače, Bišćan je sredinom oktobra sjeo na klupu Al Shababa, za sada radi odličan posao jer je nakon prolaska u osminu finala Kupa pobijedio i jednu od najboljih ekipa lige.

Ovaj 45-godišnjak je sezonu počeo na klupi zagrebačkog Dinama gdje je dobio otkaz nakon eliminacije od AEK-a u Ligi prvaka, a prema nekim informacijama odlazak iz Maksimira je naplatio sa 600.000 eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti