Bruno Petković "razotkrio" Vatrene, najduže se zadržao na Ivanu Perišiću: "Jako puno priča..."
Foto: Screenshot/Knjaz kod Vatrenih/HRT

Fudbaler Dinama govorio o reprezentativnim saigračima

Bruno Petković "razotkrio" Vatrene, najduže se zadržao na Ivanu Perišiću: "Jako puno priča..."

Admin Čaušević

Bruno Petković je velika zvijezda hrvatskog fudbala. Gostujući u emisiji Knjaz kod Vatrenih privukao je ogromnu pažnju, a posebno je bila interesantna tema kada je govorio o svojim reprezentativnim saigračima.

Poznat kao iskrena i otvorena osoba Petković je bio takav kada je na slikovit način trebao objasniti kakav je karakter neko od njegovih reprezentativnih kolega.

Fudbaler Dinama je dobio nekoliko životinja i za svaku je trebao pronaći određenog reprezentativca te u nekoliko rečenica dati objašnjenje.

Najduže se zadržao na Ivanu Perišiću kojeg je usporedio s pijetlom. Za fudbalera Hajduka je kazao da mnogo priča, ali da je sve u svemu maksimalno pozitivna osoba.

"Pijetao je Ivan Perišić. Zvali su ga koka. Uvijek trči i luduje. I puno priča. Jako puno priča. Uvijek je u tu u pozitivnom smislu. Savjetima o pozicioniranju. Dosta nas bodri i ohrabruje."

Kapitena Luku Modrića je sasvim očekivano usporedio s lavom, dok su Ante Budimir, Dominik Livaković, Marko Pašalić također dobili odgovarajuće životinje.

Oglasi

"Vida je Delfin, često ide u klizeći start, i na treningu ide dosta čvrsto. Orao je Livaković, raširi krila, odbrani nešto..."

Petković je na slikovit način opisivao svoje kolege iz reprezentacije; Foto: Screenshot/HRT

"Lav je Luka Modrić. On je kralj, kapiten. 'Riče' na sve kad se izgubimo, na sudije, na nas, na protivnike."

"Žirafa je Budimir, visok je i jako dobro igra glavom, a Pašalić je puma jer se uvijek šulja, a onda se odnekud pojavi i zabije gol", kazao je Petković koji je nakon toga odabrao i sebi odgovarajuću životinju:

"Rekao bih da sam vuk. Uvijek su u čoporu, a ja sam uvijek za ekipu, iskren sam, prijatelj sam", kazao je napadač Vatrenih.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ostaje da se vidi kako će na sve reagovati nabrojani igrači. Neće biti iznenađenje ukoliko je Petković u međuvremenu već dobio neke poruke...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi