Igor Savić ponovo u BiH?
Igor Savić bi se iz Belgije mogao vratiti u Bosnu i Hercegovinu.

U januaru postaje slobodan igrač

Igor Savić ponovo u BiH? · Saznajemo

E. Ganibegović

Bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Igor Savić, u januarskom prijelaznom roku mogao bi se vratiti u Bosnu i Hercegovinu, kako nezvanično saznaje SportSport.ba.

U septembru 2022. godine je iz HŠK Zrinjski za oko 400 hiljada eura u ruski Torpedo otišao Igor Savić, da bi minulog ljeta prešao u belgijski Zulte Waregem.

Naš defanzivni veznjak je u Challenger Pro League dobio 190 minuta ove sezone na šest mečeva, a igrao je i 16 minuta u Croky Cupu, što je definitivno ispod očekivanog, a na njegov status uticala je i promjena trenera u belgijskom klubu. 

Jasno, ne može to biti zadovoljavajuće za 195 centimetara visokog Mostarca, koji bi tako vrlo brzo mogao napustiti redove belgijskog tima.

Nezvanične informacije do kojih je došao SportSport.ba kažu da će se bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine u januaru sporazumno razići s Waregemom.

Dolazak u FK Sarajevo moguća opcija 

Kako saznajemo, nije isključen njegov povratak u Bosnu i Hercegovinu. Nekoliko klubova bi ga rado vidjeli u svojim redovima, a navodno je jedan od njih i Sarajevo.

Oglasi

Osim što bi predstavljao pojačanje za poziciju defanzivnog veznog u Sarajevu, mogao bi pomoći i na stoperskoj poziciji, koja je u proteklom periodu često "škripala" na Koševu, naročito zbog čestih povreda.

Ligu poznaje itekako dobro. Dijete je Zrinjskog, a u Bosni i Hercegovini još je nosio dres GOŠK-a gdje je igrao kao posuđen igrač.

Ukupno je Igor Savić u Premijer ligi naše zemlje igrao 38 puta i postigao je šest golova uz tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Četiri utakmice više igrao je u Prvoj ligi FBiH gdje je postigao osam golova, a četiri namjestio saigračima.

Ostaje da sačekamo januar i da vidimo konačan rasplet oko Igora Savića. Ugovor ima do ljeta 2026. godine uz opciju produženja na još jednu, ali je trenutno realan ishod da on bude raskinut na obostrano zadovoljstvo. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676114259
Opet ovaj pitarski forum baljezga , hahahahahaha
2 2
Humac
Naivnom je razmišljati da će s konja na magarca što se tiče BiH.Može samo u Zrinjski.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi