Poljaci otkrili kakav dogovor su napravili Rakow i FK Sarajevo
Šahinović na zvaničnom predstavljanju

Mladi golman kreće u nove izazove, sada šansu čeka talentovani Mehić

Poljaci otkrili kakav dogovor su napravili Rakow i FK Sarajevo

Samir Mlaćo

Sada već bivši golman FK Sarajevo Muhamed Šahinović kompletirao je transfer u poljski Rakow. Sve je potvrđeno jučer, a Šahinović, inače mladi reprezentativac naše zemlje, potpisao je ugovor do 2028. godine.

Tamo ga čeka još jedan bivši golman FK Sarajevo Vladan Kovačević o kojem se mnogo piše, te bi Kovačević mogao već ove zime ili možda na ljeto napraviti novi transfer.

Poljski mediji mnogo pišu o dolasku Šahinovića i vjeruju da je Rakow napravio pravi potez. Šahinovića vide kao golmansku budućnost i dečka koji će napraviti veliku karijeru.

Sportowetakty piše i o visini obeštećenja koje će pripasti FK Sarajevo. Rakow je prema njihovim izvorima izdvojilo 475.000 eura uz bonuse od 25.000 eura, a bh. klub se ugradio i pri eventualnom narednom transferu.

FK Sarajevo bi tada pripalo 15 posto od eventualne prodaje golmana koji je ponikao na Koševu, što je svakako izuzetno kvalitetan posao čelnika Sarajeva.

Spokojnie, Brate. Wszystko pod kontrolą! 😎 ✍️ bit.ly/46OeaK4

Posted by Raków Częstochowa on Monday, December 11, 2023
Oglasi

Šahinović je za prvi tim FK Sarajevo debitovao 13. oktobra 2020. godine na Kup utakmici protiv Radničkog iz Lukavca, te bio dio generacija koja je osvojila Kup BiH u sezoni 2020/21.

Pravu priliku dobio je u seniorskom timu dolaskom Feđe Dudića koji je vjerovalo mladom Šahinoviću i 'gurnuo' ga u vatru, što se kasnije pokazalo kao pravi potez. Mnogi su tada bili skeptični radi poteza Dudića, smatrajući da prednost treba dobiti Belmin Dizdarević, no Dudićev potez uz napredak Šahinovića na kraju se pokazao kao pravi potez za FK Sarajevo i sada su svi sretni jer je kasa kluba itekako 'napunjena'.

Dizdarević je sa Koševa otišao u francuski Montpellier te šansu nije dobio. Branio je na pet utakmica za drugi tim, a ove zime će možda i potražiti klub u kojem će moći da pokaže svoje golmanske kvalitete, te prije svega ima kvalitetnu minutažu. Ista mu je svakako prijeko potrebna.

Šahinović je ove sezone branio na 14 utakmica, a posljednji meč protiv GOŠK-a (3:0) odgledao je sa klupe jer je prethodnih dana boravio u Poljskoj te završavao transfer.

Muhamed Šahinović
Muhamed Šahinović FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: GK

Statistika

14 nastupa
14 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Upisao je i devet nastupa za U21 reprezentaciju naše zemlje, te ga mnogi vide kao potencijal za A reprezentaciju, a sigurno da će mu transfer u Poljsku biti motiv više da napreduje.

Na Koševu se očekuje zanimljiv zimski prelazni rok, a šta će značiti odlazak Šahinovića kada je golmanska pozicija u pitanju ostaje da se vidi. Protiv GOŠK-a je priliku dobio Lovre Rogić koji je do sada bio prva zamjena Šahinoviću.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

  Talentovani Mehić na klupi iznad šefa struke Simona Rožmana                                                                                                                                                      

Rogić je stigao iz Šibenika na Koševo, te se nije naigrao, a ima 28 godina. Na tri meča na klupi se našao i 17-godišnji Faris Mehić. Mehić ima tek 17 godina, te mu mnogi predviđaju veliku golmansku karijeru. Mehiću sjajno ide u omladinskim selekcijama bordo kluba, pa i ne čudi poziv iz prvog tima, što je svakom mladom igraču veliko priznanje i dodatni motiv za još kvalitetniji rad u budućnosti.

Podsjetimo, FK Sarajevo posljednji meč prvog dijela sezone igra u ponedjeljak u Mostaru kod Zrinjskog.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Bravo!
3 0
user1676370670
Jesu se usrecili u pm.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi