Igor Savić od danas i službeno slobodan igrač

Gdje će nastaviti karijeru?

Igor Savić od danas i službeno slobodan igrač · Zvanično

Eldar Ganibegović

Sjajni bosanskohercegovački veznjak Igor Savić od danas je i zvanično slobodan igrač, nakon što je napustio ruski Torpedo. Gdje će nastaviti karijeru?

Talentovani 22-godišnji Igor Savićprošlog je ljeta iz redova Zrinjskog prešao u ruski Torpedo iz Moskve, no nakon samo jedne sezone napustiti će taj klub.

Torpedo je ispao iz ruske Premier lige, te su mnogi igrači odlučili da dignu sidro i napuste klub jer ne žele igrati drugi rang, a među njima je i Savić.

Bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine od danas je i zvanično slobodan igrač i ostaje da vidimo gdje će nastaviti karijeru.

Povezivao se sa brojnim klubovima, no za nekoliko dana i zvanično bismo trebali saznati ime novog Savićevog kluba. 

Oglasi

Iza sebe ima dobru sezonu iako je njegov tim ispao. Upisao je 15 nastupa u ruskoj Premier ligi, a dodao je i četiri nastupa u Kupu najveće zemlje svijeta.

Ovaj rođeni Mostarac je vrlo mlad bio jedan od ključnih igrača Zrinjskog kojeg su Plemići dobro i unovčili (za oko 800 hiljada KM otišao u Rusiju).

U dresu Zrinjskog nastupio je 48 puta i postigao sedam golova uz tri podijeljene asistencije saigračima. 

Sa Zrinjskim je osvojio i jedini trofej do sada u seniorskoj konkurenciji (titula prvaka BiH 2022. godine), a 2019. godine je osvojio istu titulu i u juniorskoj konkurenciji.

Za mladu reprezentaciju BiH igrao je 10 puta, sedam puta za juniorsku, dva puta za U18 i pet za kadetsku selekciju. 

Treba spomenuti i da je upisao jedan meč u A selekciji i to u decembru 2021. godine kada je selekcija od igrača iz Premijer lige igrala prijateljsku utakmicu u SAD-u protiv domaće selekcije. 

Top Komentari

plemic
nastavit će karijeru gdje je i ponikao. odigra desetak europskih utakmica, afirmira se, dobro proda, a i zrinjskom donese nrki milijunćić. svi zadovoljni.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi