Sinoć je Sead Kolašinac preživio pravi užas u Francuskoj!

Sve zbog nedoličnog ponašanja navijača

Sinoć je Sead Kolašinac preživio pravi užas u Francuskoj!

E. Ganibegović

Iako je utakmica između Clermonta i Marseillea bila zakazana za 21 sat sinoć, počela je oko 50 minuta kasnije zbog divljanja navijača.

U okviru 23. kola francuske Ligue 1 sinoć je Marseille kao gost savladao Clermont, no utakmicu je obilježio skandal prije nego što je ona i počela.

Naime, meč je bio zakazan za 21 sat. Međutim, neko je s tribina bacio suzavac i ekipe uopšte nisu mogle da izađu na zagrijavanje.

Nakon 25 minuta je glavni sudija meča procijenio da je kvalitet zraka ispravan, te da su stečeni uslovi za igu, no nije sve išlo tako glatko.

Igor Tudor, trener gostiju, nije dao Kolašincu i ekipi da izađu na teren, pa je utakmica počela tek oko 50 minuta nakon što je bila zakazana. 

Oglasi

Što se same utakmice tiče, domaći tim je stigao do gola u 23. minuti preko Kyeija, no njegov gol je poništen zbog ofsajda.

Marseille stiže do prenosti preko Sancheza u 44. minuti (penal), a isti igrač je postavio i konačan rezultat u 81. minuti utakmice.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac odigrao je svih 90 minuta u gostujućem timu i odradio je sjajnu rolu po lijevoj strani terena.

Marseille je sada drugi s 49 bodova, pet manje od PSG-a, dok je Clermont na 11. poziciji s 30 osvojenih poena.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 23. kolo:

Clermont - Marseille 0:2 (Sanchez 44', 81') 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi