Čudna situacija u Marseilleu: Svi su se pitali otkud Messiju broj 10 na leđima

Neymar nosio dres s brojem 11

Čudna situacija u Marseilleu: Svi su se pitali otkud Messiju broj 10 na leđima

E. Čaušević

PSG se sinoć oprostio od takmičenja u Kupu Francuske jer je poražen na gostovanju kod Marseillea sa 2:1 u osmini finala. U centru pažnje našli su se Lionel Messi i Neymar jer mnogima nije bilo jasno kako je Messi igrao u dresu s brojem deset koji je inače u vlasništvu Brazilca.

Marseille je pred svojim navijačima odigrao fantastičnu utakmicu i zasluženo je došao do pobjede i plasmana u narednu rundu Kupa Francuske.

S druge strane Parižani su razočarali svoje navijače i oprostili se od ovog takmičenja, a u Parizu se nadaju da ovaj poraz neće narušiti atmosferu u svlačionici PSG-a pred dvomeč osmine finala Lige prvaka protiv Bayerna.

PSG sinoć nije baš pokazao svoje najbolje izdanje i bez obzira što Kylian Mbappe nije igrao jasno je da su Messi i Neymar morali dosta više da pokažu.

I Marseille je odigrao briljantnu utakmicu što je posebno iznenadilo Parižane koji nisu imali snage da se vrate u meč u drugom poluvremenu nakon što je domaći tim golčinom Ruslana Malinovskog došao do 2:1.

Međutim, glavna tema fudbalske javnosti jutros su upravo Messi i Neymar i to zbog dosta čudne situacije koju smo vidjeli na sinoćnjoj utakmici.

Oglasi

Naime, Messi je u sinoćnjem derbiju protiv Marseillea igrao u dresu s brojem deset koji inače nosi Neymar, dok Argentinac od dolaska u PSG nosi dres s brojem 30.

Iako je Neymar bio na terenu od prve minute Messiju je pripao njegov broj, a on je nosio broj 11 kao nekada u Barceloni. Mnogima nije bilo jasno kako se dopustilo da oni mijenjaju brojeve, ali ubrzo je stiglo objašnjenje.

Poznato je da u Kupu Francuske početni sastav igrača mora biti u brojevima od 1 do 11, a iako je Messi htio da Neymar zadrži svoj broj na kraju je Brazilac prepustio desetku Messiju.

Messi je barem u ovoj utakmici mogao zaigrati u svom najdražem broju, ali to više nećemo gledati ove sezone jer se PSG oprostio od Kupa Francuske u kojem je jedino dozvoljeno da igrači tokom sezone mogu mijenjati brojeve na dresovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi