Igor Tudor napušta Marseille i mogao bi na posao života

Hrvatski stručnjak odlazi

Igor Tudor napušta Marseille i mogao bi na posao života

M. Šljivak

Hrvatski stručnjak Igor Tudor (45) napušta klupu Marseillea. Nakon samo jedne sezone Tudor je odlučio otići iz redova francuskog velikana i sreću će potražiti negdje drugo.

Igor Tudor nakon samo jedne sezone napušta Marseille. Iako je pod njegovim vodstvom tim s Velodromea igrao zaista odlično, Tudoru se nije dopao smjer u kojem klub ide i odlučio je napustiti tim.

"Igor Tudor je odlučio napustiti Marseille. Stvar je gotova. Nakon razgovora s rukovodstvom kluba donio je konačnu odluku. Sve je saopštio i igračima", riječi su Fabrizija Romana.

Hrvatski stručnjak spominje se kao moguće rješenje za novog trenera Juventusa. On je među kandidatima za zamjenika Massimiliana Allegrija koji je izgubio povjerenje čelnika kluba.

Eventualno preuzimanje torinskog giganta bio bi posao života za Tudora. On je kao igrač i kao asistent Andrei Pirlu radio u ovom klubu, dobro poznaje situaciju, ali prilika da vodi Bianconere nešto je što se ne nudi često. Definitivno je to posao iz snova.

Oglasi

Prilika za njegov dolazak se nazire. Određeni italijanski mediji navode da su kontakti između dvije strane uspostavljeni još prije nekoliko sedmica i da rukovodstvo Stare dame Tudora smatra idealnim trenerskim rješenjem.

Sve će se u Torinu znati do 15. juna. Obavit će se i pregovori s Allegrijem i predstavit će mu se plan za budućnost nakon čega će biti jasno hoće li doći do trenerske promjene na klupi najvećeg italijanskog kluba.

Podsjetimo, Hrvat je kao fudbaler bio dio velikih uspjeha torinskog tima. Za Bianconere je igrao od 1998. do 2007. godine i odigrao je 174 utakmice, te je uzeo brojne trofeje.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Igor Tudor je prethodno vodio Veronu, Hajduk, Udinese, Galatasaray, Karabukspor i PAOK i jedini trofej mu je hrvatski Kup sa splitskim timom.

Na klupi Marseillea Igor Tudor je odradio ukupno 47 utakmica i ima učinak od 27 pobjeda, 12 poraza i osam neriješenih utakmica.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi