Nazire se nasljednik Maxa Allegrija u Torinu, a to je čuveni Hrvat
Igor Tudor je među glavnim kandidatima za klupu torinskog Juventusa (Foto: EPA)

Igor Tudor napušta Marseille

Nazire se nasljednik Maxa Allegrija u Torinu, a to je čuveni Hrvat

M. Šljivak

Massimilano Allegri bi na kraju sezone ipak mogao napustiti torinski Juventus nakon još jedne razočaravajuće sezone, a na trenerskom mjestu bi ga mogao zamijeniti hrvatski stručnjak Igor Tudor koji je odlučio napustiti Marseille.

Hrvatski stručnjak Igor Tudor (45) odlučio je napustiti Marseille nakon samo jedne sezone. Pretpostavlja se da bi čuveni Hrvat mogao zamijeniti Massimiliana Allegrija na klupi Juventusa iz Torina.

Tudor na sjajan način vodi francuskog velikana Marseille. Međutim, prema informacijama iz Italije, odlučio je na kraju sezone napustiti mjesto trenera.

Razlozi ovakve odluke nisu poznati, ali pretpostavlja se da je razlog ponuda Juventusa, koji 45-godišnjeg stručnjaka vidi kao pravu zamjenu za Massimiliana Allegrija.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Csk82TKL5P9/[/instagram]

Allegri je na izlaznim vratima Juventusa. Rukovodstvo torinskog kluba jednostavno želi početi iznova nakon još jedne razočaravajuće sezone i 55-godišnjeg trenera ne vidi u novom projektu kojeg planiraju.

Oglasi

Kao idealnu zamjenu čelnici Stare dame vide Igora Tudora. Navodno bi mu mogli ponuditi posao, a sada im je put čist da to i naprave nakon što završi saradnju s francuskim klubom.

Rukovodstvo Juventusa Tudora smatra idealnim kandidatom za trenera jer dobro poznaje situaciju u klubu. Bio je pomoćnik Andree Pirla u sezoni 2020/2021, a kao igrač je proveo čak devet godina u redovima torinskog velikana.

Posao glavnog trenera sigurno bi bio najveći trenerski uspjeh karijere slavnog Hrvata koji iza sebe pored Marseillea nema neku naročito uspješnu karijeru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je prethodno vodio Veronu, Hajduk, Udinese, Galatasaray, Karabukspor i PAOK i jedini trofej mu je hrvatski Kup sa splitskim timom.

Na klupi Marseillea Igor Tudor je odradio ukupno 46 utakmica i ima učinak od 27 pobjeda, 11 poraza i osam neriješenih utakmica.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi