Iz Marseillea stižu nerealne izjave za takmičenje poput Lige prvaka, Tudor komentarisao Kolašinca

Francuzi ispali iz Evrope

Iz Marseillea stižu nerealne izjave za takmičenje poput Lige prvaka, Tudor komentarisao Kolašinca

A. Čaušević

Marseille je na poluvremenu imao nokaut fazu Lige prvaka, a na kraju je ostao bez evropskog proljeća, prvenstvno svojom krivicom, ali i amaterskim potezima u finišu meča protiv Tottenhama.

Marseilleu je bila potrebna pobjeda nad Tottenhamom u posljednjem kolu Lige prvaka da nakon desetak godina zaigra u noakut fazi Lige prvaka. Poslije prvih 45 minuta situacija je bila kao iz snova jer je u sudijskoj nadoknadi Mbemba pogodio za vodstvo.

U nastavku je na Veledromu viđen odličan i otvoren fudbal. Tottenham je izjednačio preko Lengleta, da bi završne minute protekle u velikoj drami. Prvo je Kolašinac promašio nemoguće, da bi nakon toga duboko u sudijskoj nadoknadi Hojbjerg donio pobjedu Pijetlovima za konačnih 1:2.

Pobjeda gostiju je značila da Tottenham prolazi dalje sa prvog mjesta, dok Marseille ispada iz Evrope. Francuzima je bio dovoljan i bod za prolazak u Europa ligu, ali igrači na terenu nisu uopšte znali za to što je svakako nedopustivo za nivo takmičenja poput Lige prvaka.

"Falilo je komunikacije između nas, trebali su nam reći da smo sa rezultatom 1:1 u Europa ligi. Mi smo bili na terenu, fokusirani na igru, nisamo znali šta se dešava između Eintrachta i Sportinga."

"Kad bih vam rekao da mi se ne gadi što nam ta informacija nije proslijeđena, onda bih vam lagao. Ali moramo podignuti glavu i prihvatiti ovu situaciju", kazao je Amine Harit poslije meča.

Oglasi

Matteo Guendouzi je također da je na terenu vladao veliki nesporazum i kako Marseille jednostavno nije imao iskustva da se nosi sa pritiskom.

"Na terenu je bio veliki nesporazum. Falilo nam je iskustva. Ali nakon promašaja Kolašinca mogli smo zadržati 1:1, ali nije svako znao da nam to donosi Euroa ligu. Nije bilo komunikacije i skupo smo platili zbog toga.

Sead Kolašinac je mogao biti poputni heroj, ali je u posljednjim minutama promašio kolosalnu priliku sa nekoliko metara. Taj promašaj je komentarisao i Igor Tudor.

"Kolašinac je ušao zato što je ofanzivni igrač, željeli smo biti ofanzivniji i sa ulaskom Undera. Da je Kolašinac postigao gol, ostali bismo u Ligi prvaka. Imali smo dobre šanse protiv jakog protivnika, ali to nije bilo dovoljno", rekao je hrvatski trener. 

U drugom meču Eintracht iz Frankfurta je poslije preokreta savladao Sporting sa 1:2. Tottenham je završio kao prvi u grupi, a Eintracht na drugom mjestu. U Europa ligu sa trećeg mjesta je otišao Sporting. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi