Drama kakvu nudi samo Liga prvaka: Na poluvremenu bili zadnji, na kraju prošli grupu!

Kolašinac tragičar

Drama kakvu nudi samo Liga prvaka: Na poluvremenu bili zadnji, na kraju prošli grupu!

A. Čaušević

Odavno nije viđena veća drama u Ligi prvaka. Vjerovatno prvi put u historiji ovog takmičenja neka ekipa je prošla dalje nakon što je na poluvremenu utakmice 6. kola bila posljednja na tabeli. 

Tottenham(8), Sporting(7), Eintracht Frankfurt(7), Marseille(6). Tako je izgledao redoslijed na tabeli grupe D Lige prvaka pred odlučujućih 90. minuta. Dakle, sve ekipe su imale šanse da prođu dalje.

Scenarij za neviđenu dramu je bio već izrežiran, a tako je bilo i na terenu. Marseille je bio domaćin Tottenhamu, a Sporting Eintrachtu. Na kraju je na dvije utakmice postignuto pet golova.

Marseille je na Veledromu poslije prvog poluvremena imao minimalnu prednost protiv Tottenhama pa i prolazak dalje. U sudijskoj nadoknadi pogodio je Mbemba.

Englezi su se probudili na startu drugog dijela te su stigli do izjednačenja. Poslije ubačaja Perišića za izjednačenje je zabio Lenglet. Gol iz 54. minute pogledajte ovdje.

Do kraja meča obje ekipe su imale prilike da postignu gol. A jedan od tragičara večeri je bh. reprezentativac Sead Kolašinac koji je u finišu propustio nevjerovatnu priliku kada iz blizine nije pogodio glavo,

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/meunier_08/status/1587563542324154369[/twitter]

Kazna je stigal duboko u sudijskoj nadoknadi kada je pogodio Hojbjerg za 1:2. Taj gol je Pijetlovima donio prvo mjesto u grupi, a francuskom predstavniku ispadanje iz Evrope.

U Lisabonu je Sporting vodio sa 1:0 poslije prvog poluvremena golom Arthura Gomesa te su u tim trenucima gosti iz Njemačke bili posljednji u grupi.

Ipak, osvajač Europa lige se probudio u nastavku te je uspio kreirati veliki preokret. Izjednačio je Kamada u 62. minuti iz penala, a za vodstvo je lijepim golom kojeg možete pogledati ovdje zabio Kolo Muani.

Pokušavali su lisabonski Lavovi stići do boda koji bi im donio prolazak dalje, ali se to nije desilo pa je ostalo 1:2.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tottenham prvi sa 11, Eintracth drugi sa 10,  Sporting treći sa 7 bodova, te Marseille četvrti sa šest bodova. To je konačan poredak u vrlo vjerovatno najuzbudljivijoj grupi u historiji Lige prvaka.

Top Komentari

Samsung
Crni Sejo sta promasi, sad kad te razapnu ove pajde sa Velodroma nek ti je Bog na pomoci
4 3
user1658818016
Cist go promasio
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi