Igra fudbal cijela Jugoslavija...

Dogovori čelnika Srbije i Hrvatske

Igra fudbal cijela Jugoslavija...

Čelnici fudbalskog saveza Srbije i Hrvatskog nogometnog saveza razgovarali su o osnivanju regionalne lige, takmičenja koje se već godinama uspješno održava u košarci.

Pero Vićan, potpredsjednik HNS-a kazao je srbijanskim medijima da su obavljeni prvi razgovori.
«Prema informacijama koje imam, Vlatko Marković i Tomislav Karadžić, dva predsjednika su ovih dana razgovarali o tome. Marković, nažalost, zbog bolesti nije mogao doći u Beograd, ali će biti uskoro u srbijanskoj prijestonici», kazao je Vićan za B92 koji je u Beograd stigao povodom promocije monografije o Stjepanu Bobeku.

Vićan je dodao da je rok za formiranje regionalne nogometne lige između pet i deset godina, te da je ključna stvar sigurnost na stadionima.
»Pet godina je vjerojatno prebrzo, a deset predugo. Pitanje sigurnosti je veoma važno, ono se mora riješiti i prije nego što odlučimo formirati ligu. Jedan od problema je i pitanje šta bi dobio pobjednik takmičenja, odnosno kakav bi motiv imao da u njoj učestvuje», završio je Vićan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.