Igrač Ajaxa je "Plan B" Atletico Madrida
Blind je prošle sezone odigrao 57 utakmica za Ajax

Španski klub se želi pojačati u odbrani

Igrač Ajaxa je "Plan B" Atletico Madrida

S. Pašalić

Atletico Madrid i dalje traži zamjenu za Diega Godina.

Igrač Manchester Cityja, Nicolas Otamendi je bio prvi izbor, ali prema posljednjim izvještajima Atletico je odustao od dovođenja Argentinca i okrenuo se Daleyu Blindu iz Ajaxa.

El Mundo Deportivo piše da je Holanđanin "Plan B" nakon što će Atletico najvjerovatnije odustati i od Marija Hermosa koji ima otkupnu klauzulu od 40 miliona eura.

Nekoliko igrača iz odbrane je na meti kluba iz Madrida, a sportski direktor ovog kluba je već označio Blinda kao jednog og njih koji su pri vrhu liste.

Blinda u Atleticu smatraju idealnim jer može igrati na lijevoj i desnoj strani, ali i na poziciji stopera.

Otamendi je s druge strane potpuno drugačiji tip igrača koji je dosta snažan i odličan u skoku, te je dugo bio označavan kao zamjena za Godina.

Blind je četiri godine igrao u Manchester Unitedu koji ga se olako riješio, a on se zatim vratio u Ajax i bio je jedan od najboljih igrača ovog tima.

Prošle sezone je za holandski klub odigrao 57 utakmica i postigao 6 golova i upisao 5 asistencija. Njegova trenutna vrijednost je 24 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi