)
Igrač Ajaxa prijeti: "Možda se Sergio Ramos pokaje..."
Veznjak Ajaxa govorio je o namjerom kartonu Serija Ramosa, koji će propustiti revanš u Madridu

Frenkie De Jong još vjeruje u prolaz

Igrač Ajaxa prijeti: "Možda se Sergio Ramos pokaje..."

Edmir Škorić

U utorak navečer Real i Ajax će u Madridu odigrati revanš osmine finala Lige prvaka.

Real Madrid je u Amsterdamu slavio s 2:1 i na korak je od četvrtfinala Lige prvaka, no naravno kraljevski klub tek treba da ovjeri plasman među osam najboljih u Evropi.

Revanš će zbog suspenzije propustiti Sergio Ramos, ključni Realov defanzivac i upravo bi to mogla biti šansa za Holanđane.

Zanimljivo da je UEFA kaznila Ramosa s dva meča suspenzije jer je zaključeno da je namjerno dobio žuti karton u Amsterdamu kako bi propustio revanš, odnosno žargosni rečeno kako bi očistio kratone za četvrtfinalni duel.

"Real Madrid je očigledno favorit kada je plasman dalje u pitanju, ali nećemo se predati. Ima još da se igra. Ko zna, možda se Sergio Ramos na kraju pokaje što je dobio namjerno žuti karton", istakao je Frenkie De Jong, prva violina Ajaxa i čovjek koji je zaludio Evropu svojim igrama.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Vodstvo holandske Eredivizije pomjerilo je meč Ajaxa i Zwollea kako bi se igrači Ajaxa što bolje odmorili prije revanša u Madridu.

"Igrate u subotu, u nedjelju ste iscrpljeni, letite u ponedjeljak... Nije idealno, teško je ako nemate odmora između dva meča", požalio se De Jong.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi