Igrač Atletico Madrida sada negativan na Covid19, danas se vraća na trening

Lodi dobio zeleno svjetlo

Igrač Atletico Madrida sada negativan na Covid19, danas se vraća na trening

Lijevi bek Atletico Madrida Renan Lodi može se vratiti na trening svog tima jer je novi test na Covid19 pokazao da je negativan.

Podsjetimo, ovaj fudbaler je na testiranju igrača od prije nekoliko dana imao pozitivan test na koronu i nije dobio zeleno svjetlo za povratak treninzima.

Sreća u cijeloj priči bila je u činjenici da nije imao kontakt sa ostalim saigračima pa su oni mogli započeti individualne treninge nakon dva mjeseca pauze.

Inače, Lodi je tada rekao kako je osjećao simptome Covida i kako nije iznenađen što je pozitivan.

Novi test je srećom pokazao da je bolest prošla i mladi lijevi bek može se već danas priključiti ostalim saigračima i početi individualne treninge.

Inače, grupni treninzi u La Ligi počet će naredne sedmice, a liga bi se trebala nastaviti početkom narednog mjeseca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osim Lodija, koronavirus je testiranjima pred povratak na treninge ustanovljen kod još nekoliko fudbalera iz La Lige, ali imena su većinom ostala u tajnosti.

Atletico se prije prekida nalazio na 6. poziciji sa 45 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi