Clattenburg priznao da je pomogao Realu da osvoji Ligu prvaka

Englez progovorio četiri godine kasnije

Clattenburg priznao da je pomogao Realu da osvoji Ligu prvaka

A. Čaušević

Finalni susret Lige prvaka 2016. godine između Real Madrida i Atletico Madrida sudio je Mark Clattenburg. Kraljevi su dobili taj meč boljim izvođenjem penala. 

Bilo je to drugo svemadridsko finale Lige prvaka u tri godine, a baš kao i u Lisabonu 2014., tako je i u Milanu više sreće na kraju imao Real Madrid. 

Četiri godine kasnije Clattenburg je priznao da je vodeći gol Reala iz prvog poluvremena bio neregularan jer je Sergio Ramos bio u ofsajd poziciji.

 

"U finalu, Real je poveo s 1:0 u prvom dijelu, ali je kod gola bio veoma mali ofsajd. Shvatili smo to na poluvrmenu. Bila je to teška situacija", rekao je Clattenburg za Daily Mail.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U drugom poluvremenu Jorgnadžije su uspjele izjednačiti preko Carrasca, pa je meč otišao u produžetke, a zatim i penal. U penal seriji igrali Reala su slavili s 5:3 te tako osvojili prvu od tri uzastopne Lige prvaka.

Inače, Clattenburg je imao čast da tokom sudačke karijere osim finala Lige prvaka sudi i finale Evropskog prvenstva 2016. godine. Bio je među najboljim svjetskim sudijama, a 2017. godine je iznenađujuće napustio Premiership, te otišao da sudi u Saudijsku Arabiju, a zatim i Kinu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ivica_Osim8
i protiv Bayerna su ih zajbali
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi