Igrač Borussije se na bizaran način povrijedio u svojoj kući i zbog toga neće igrati do kraja godine
Witsel je zaradio povredu lica u svojoj kući

Witsel neće moći pomoći svom timu u narednom periodu

Igrač Borussije se na bizaran način povrijedio u svojoj kući i zbog toga neće igrati do kraja godine

S. Pašalić

Borussia Dortmund će do kraja ove godine biti bez Axela Witsela.

Belgijanac je igrao za Milionere u subotu u meču protiv Fortune Dusseldorf, ali se nakon toga na bizaran način povrijedio u svojoj kući.

Naime, njemački mediji pišu da je Witsel je pao na lice nakon čega je završio i na intezivnoj njezi, te je imao i manju operaciju.

"Nismo mogli razgovarati s njim jučer, jer je bio na intenzivnoj njezi u bolnici", rekao je danas trener Dortmunda Lucien Favre.

"Neće moći igrati ostatak godine, ali već je kod kuće. Šteta za njega i za nas, on je važan igrač. Nadam se da će se vratiti što je prije moguće.", dodao je Favre.

Witsel je 2018. godine stigao u Borussiju Dortmund iz kineskog TJ Tianhaija, a ove sezone je upisao 21 nastup i postigao je 3 gola, te upisao 3 asistencije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dda27
Smorili ste s Wandom, toliko
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije