Igrač Čelika se obratio Sindikatu profesionalnih fudbalera u BiH

Neprihvatljiv tretman

Igrač Čelika se obratio Sindikatu profesionalnih fudbalera u BiH

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH oglasio se saopštenjem povodom pisma kojoj je ovoj organizaciji poslao Čelikov igrač Stefan Udovičić. Razlog obraćanja pomenutog fudbalera jeste promjene njegovog statusa u Čeliku.

Naime, Udovičić je prije nekoliko dana pismeno informisan od strane svog kluba, s kojim ima važeći ugovor, o prebacivanju u trenažni proces juniora. Obzirom da je riječ o igraču profesionalcu, koji je uredno izvršavao svoje ugovorne obaveze, takav tretman, kako navode u SPF-u, nije prihvatljiv.

Pored Udovičića, ista procedura zadesila je i igrača NK Čelik Hanana Adilovića.

U nastavku pročitajte saopštenje: 

"Igrač profesionalac ima svoja prava i njegov trenažni proces, sve dok uredno izvršava svoje klupske obaveze i pridržava se stavki iz ugovora ne smije doživjeti promjenu, a naročito ne s aspekta kvaliteta i ravnoravnosti konkurisanja za tim i uticaja na buduće angažmane. Također, promjena statusa fudbalera nakon zatvaranja prelaznog roka dodatno pogoršava njegovu situaciju i položaj na fudbalskom tržištu.

U skladu s tim, Sindikat profesionalnih fudbalera BiH poduzet će određene pravne mjere, kako bi zaštitio igrača, člana naše organizacije, i pomogli mu da riješi svoj status na adekvatan način.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovom prilikom ističemo da naše djelovanje nije usmjereno protiv navedenog kluba, već je isključivo vezano za zaštitu prava fudbalera, što je fokus našeg djelovanja, te najavljujemo i naredna saopštenja, čiji sadržaj će biti vezan za druge fudbalere iz drugih klubova, sa kojima smo u kontaktu, a koji se suočavaju sa problemima vezano za njihov status.

Sindikat Profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini apeluje na klubove da posluju u skladu sa važećim zakonskim propisima BiH, pravnilnicima Nogometnog/ Fudbalskog Saveza BiH i nadlaženih Evropskih organizacija i da poštuju ugovorne obaveze i prava svojih igrača, te pozivamo fudbalere u našoj državi da nam se obrate i zatraže pomoć kada se pronađu u situacijama poput ove, koju smo opisali u našem saopštenju."

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nickizedostizeko
Ovaj Stefan mi se doimao kao okej igrač, pošaljite ga na posudbu i riješen problem. A ovog adilovića malog kao i njegovog brata koji ima dvije lijeve slobodno na posudbe u nižerazredne klubove dok im ne istekne “pravno legalni” ugovori. VOLIM TE ČELIK!
37 3
crkvice
Pivic je vec naveo ovo kao problem.
4 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi