Igrač koji je igrao za BiH dobio poziv Hrvatske

Bio u Širokom Brijegu

Igrač koji je igrao za BiH dobio poziv Hrvatske

Hrvatski selektor Ante Čačić objavio je danas spisak igrača na koje računa za nastup na "China Cupu". 

Čačić će na "China Cupu" pružiti priliku isključivo igračima iz HNL-a, kojima će se priključiti 'stranci' Filip Ozobić (Gabala) i Toni Datković (Koper), a na spisku se našlo i ime fudbalera koji je ranije igrao pod zastavom BiH.

Za ovu priliku Čačić je odlučio pozvati i Mirka Marića iz Lokomotive. Ovaj 21-godišnji napadač je prve seniorske utakmice odigrao u dresu Širokog Brijega i bio je kadetski i juniorski reprezentativac BiH, međutim 2014. godine je prihvatio poziv U21 selekcije Hrvatske. 

"Zahvalio bih se selektoru Čačiću na ukazanom povjerenju. Biti pozvan u reprezentaciju je najveća čast koju igrač može dobiti. Na meni je da se pokažem u najboljem svjetlu i da opravdam povjerenje", izjavio je Marić. 

Spisak hrvatske reprezentacije za "China Cup":

Golmani: Andrej Prskalo (Rijeka), Dominik Livaković (Dinamo)

Odbrambeni: Matej Mitrović (Rijeka), Josip Pivarić (Dinamo), Borna Barišić (Osijek), Mateo Barać (Osijek), Josip Juranović (Hajduk), Jakov Filipović (Inter), Toni Datković (Koper).

Vezni: Josip Mišić (Rijeka), Mate Maleš (Rijeka), Franko Andrijašević (Rijeka), Mario Šitum (Dinamo), Domagoj Antolić (Dinamo), Nikola Vlašić (Hajduk), Filip Ozobić (Gabala)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Napadači: Antonio Perošević (Osijek), Mirko Marić (Lokomotiva)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi