Igrač koji je mogao nastupati za Zmajeve odigrao samo četiri minute ove sezone i ostao bez kluba
Hrgota je mogao birati između tri reprezentacije, a na kraju se odlučio za Švedsku

Predviđali su mu blistavu karijeru

Igrač koji je mogao nastupati za Zmajeve odigrao samo četiri minute ove sezone i ostao bez kluba

S. Pašalić

Prije šest godina se vodila prava borba za švedskog napadača Branimira Hrgotu.

Tada 20-godišnji Hrgota je postao zanimljiv njemačkim medijima nakon sjajnih igara u pripremnim utakmicama Borussije Monchengladbach i predviđala mu se blistava karijera.

On je tada još uvijek nastupao za mladu reprezentaciju Švedske i još uvijek je mogao birati hoće li igrati za Švedsku, Hrvatsku, ili BiH.

Hrgota je rođen u Zenici, ali ga je u to vrijeme selektor Hrvatske Igor Štimac htio uvrstiti u reprezentaciju ove zemlje, a čekala se reakcija nogometnog Saveza BiH.

On se na kraju ipak odlučio za Švedsku za koju je na kraju upisao samo tri nastupa. To je došlo i kao rezultat njegovih igara i razvoja karijere koja nije išla po planu.

Hrgota je proveo četiri godine u Monchengladbachu gdje je odigrao 64 utakmice i postigao je 7 golova.

Nakon toga je 2016. godine kao slobodan igrač otišao u Eintracht Frankfurt gdje je odigrao 35 utakmica i postigao je 5 golova.

Ove sezone je uslijedio pravi krah karijere za Hrgotu koji je odigrao samo četiri minute u Bundesligi.

Sada je napustio i Eintracht te će ponovo biti slobodan igrač, a bit će zanimljivo vidjeti koja će biti njegova naredna destinacija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi