Nije u pitanju rukomet: Zeničanin dobio priliku u Eintrachtu i zabio osam golova!
(Foto: EPA) Fudbaler Eintracht Frankfurta Branimir Hrgota (lijevo) u duelu sa Freiburgovim Janikom Habererom (desno).

I to za manje od 60 minuta

Nije u pitanju rukomet: Zeničanin dobio priliku u Eintrachtu i zabio osam golova!

Dok traje reprezentativna pauza evropski klubovi kroz prijateljske susrete održavaju formu, ali i pokušavaju pronaći dobitnu kombinaciju za nastavak prvenstava.

Tako je i Eintracht Frankfurt jučer odigrao prijateljski susret sa njemačkim niželigašem Hanauom i slavio pobjedu rezultatom čak 13:0.

Kako veliki broj igrača Eintrachta trenutno ima reprezentativne obaveze trener Adi Hutter je u ovom susretu dao šansu i nekim igračima koji inače nemaju zapaženu minutažu.

Jedan od njih je bio i rođeni Zeničanin sa švedskim pasošem Branimir Hrgota koji se treneru u Hutteru odužio sa čak osam postignutih golova. Da stvari budu nevjerovatnije, ovaj 25-godišnji napadač je sve golove postigao u rasponu od 42. do 90. minute.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Iako je od dolaska u Frankfurt 2016. godine iz Borussije Monchengladbach dobijao minutažu na kapaljku, ovom partijom je Hrgota svakako natjerao Huttera da ozbiljno razmisli da mu u budućnosti pruži više prilike za igru.

Čini se da su napadači Eintrachta koji su trenutno sa državnim reprezentacijama dobili ozbiljnu konkurenciju u Branimiru Hrgoti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi