Nica zaleđena u moskovskoj zimi
Dvije prečke sa početka utakmice bilo je sve što su napravili igrači francuskog tima u Moskvi (Foto: EPA)

Balotelli nije mogao sam protiv Lokomotiva

Nica zaleđena u moskovskoj zimi

M. Šljivak

Moskovska Lokomotiva ostvarila je plasman u osminu finala Evropske lige. Oni su večeras u revanš meču ponovo pobijedili Nicu (1:0), te sa ukupnih 4:2 slave prolaz  među 16 najboljih ekipa u ovom takmičenju.

Hladna ruska zima nije prijala ekipi sa tople Azurne obale. Istina, uvodne minute pripale su francuskom timu. Isticao se Mario Balotelli sa dva dalekometna projektila u početnih 20 minuta, ali ga je dva puta zaustavila prečka.

Zato je Lokomotiva iskoristila svoju prvu šansu. Nakon pola sata igre Denisov pogađa mrežu golmana Beniteza za vodstvo domaćeg tima od 1:0 i pred Nicom je bio gotovo nemoguć zadatak da se vrati u meč.

Na kraju do preokreta nisu mogli doći. Njihovi napadi su bili više nego jalovi. Dosadilo je i Mariju Balotelliju koji je nonšalantno šetao po terenu jer nije imao nikakvu podršku saigrača.

Domaći su do kraja bez većih problema sačuvali prednost. Ostalo je 1:0 i moskovski tim sada čeka sutrašnji žrijeb i protivnika u osmini finala Evropske lige.

Evropska liga, 1/16 finala:

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Lokomotiv - Nice 1:0 (4:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi