Oprostio se da bi gledao sina kako odrasta: Na oproštaju je zamijenio dres sa sudijom!

Ima 34 godine i vraća se u rodni kraj

Oprostio se da bi gledao sina kako odrasta: Na oproštaju je zamijenio dres sa sudijom!

A. Čaušević

David Abraham je igrao svoj posljednji meč za Eintracht Frankurt, a ujedno i posljednji u profesionalnoj karijeri tokom pobjede protiv Schalkea 04. 

Argentinski defanzivac se vraća u rodnu zemlju nakon sedam godina kako bi se brinuo o sinu.

Abraham će nastaviti igrati fudbal, ali za amaterski Huradan de Cahbas koji se takmiči u petom rangu argentinskog fudbala.

"Napustio sam rodni grad kada sam bio tinejdžer. Otac sam dječaka od četiri i pol godine, rijetko sam ga viđao i ništa ne može zamijeniti užitak od gledanja sina kako odrasta", rekao je Abraham prije nekoliko sedmica.

Interesantno na oproštajnoj utakmici Abraham je odlučio da zamijeni dres sa manje više nego sa sudijom Manuelom Grafeom koji mu je vrlo rado izašao u susret.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

[twitter]https://twitter.com/VelosoHD/status/1350921412693921795[/twitter]

Abraham je u Evropi već duže od deset godina. Igrao je za Basel i Hoffenheim. Član Eintrachta je bio posljednjih šest godina s kojim je osvojio i Kup Njemačke.

Top Komentari

lopov84
Njeg je sudija pitao za razmjenu...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti