Igrač Watforda istetovirao cijelo tijelo, a tetovaže pokazuju njegovu borbu protiv rasizma

Oduševio javnost

Igrač Watforda istetovirao cijelo tijelo, a tetovaže pokazuju njegovu borbu protiv rasizma

E. Čaušević

Već desetak dana u Sjedinjenim Američkim Državama traja haos nakon što je George Floyd ubijen od strane policije.

Policajci su pretukli Floyda koji im je nekoliko puta pokušao reći da ne može da diše, ali ga nisu slušali. Ovaj tamnoputi Amerikanac je ubrzo preminuo od povreda, a širom Amerike počeli su veliki protesti i neredi.

Mnogi traže pravdu za Floyda i kaznu za policajce kojima to nije prvi put da se tako odnose prema tamnoputim osobama u Americi. Podršku je dalo i dosta poznatih ličnosti iz cijelog svijeta.

Ovih dana u centru pažnje našao se i igrač Watforda, Andre Gray, koji je cijelo svoje tijelo posvetio tamnoputim osobama koje su upisale svoje ime u historiji boreći se za ljudska prava.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako je Gray davno istetovirao svoje tijelo sada je došao ponovo u centar pažnje zbog svih dešavanja u SAD-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi