Igrača Uniteda pitali ko su najbolji igrači s kojima je igrao u odbrani, on izabrao napadača
Pored svih igrača s kojima je igrao u odbrani, Phil Jones je izabrao Dimitra Berbatova

Pitanje je bilo jednostavno, ali odgovor je bio zbunjujući

Igrača Uniteda pitali ko su najbolji igrači s kojima je igrao u odbrani, on izabrao napadača

S. Pašalić

Igrač Manchester Uniteda Phil Jones je upitan da imenuje pet najboljih igrača s kojima je igrao.

Jones je igrao s nekim vrhunskim nogometašima u Manchester Unitedu u posljednjih nekoliko godina.

Otkad se pridružio Rtimu sa Old Trafforda prije osam godina, dijelio je teren s nekim od najvećih igrača koje je Premier liga mogla ponuditi.

Dakle, odabir ekipe od pet igrača nije baš najlakši zadatak. Imao je priliku igrati sa igračima kao što su Rio Ferdinand i Nemanja Vidić u svojim prvim godinama na Old Traffordu.

Ali Jones je iznenadio sve nakon što je pored Nemanje Vidića za najboljeg saigrača u odbrani imenovao legendarnog napadača Uniteda.

Prvo je izabrao golmana: "David de Gea, bez razmišljanja", rekao je Jones.

Potražite više informacija na temu Premier league:

A kada je došao red na odbranu Jones je rekao: "Znate li šta, bit ću malo glup ovdje. Stavit ću Berbu. Berbatov. Berba me gnjavio na svakom mogućem treningu u sezoni. Nekada je igrao na sredini terena i kada bih mu rekao 'trener mi je rekao da ja igram tamo', on bi odgovorio 'ne, idi negdje drugo'. Bio je nevjerovatan, stavit ću Berbu tamo", dodao je Jones.

Za vezni red i napad je birao Paula Scholesa i Waynea Rooneya.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi